Dačić ponovo na čelu SPS-a

Ivica Dačić danas je aklamacijom ponovo izabran za predsjednika Socijalističke partije Srbije /SPS/.

Srbija 14.12.2014 | 18:57
Dačić ponovo na čelu SPS-a

Na devetom Kongresu pod nazivom "Odgovorno za budućnost" 2.326 delegata ponovo je glasalo da socijaliste i u naredne četiri godine vodi Dačić.

Zahvaljujući na povjerenju, Dačić je napomenuo da "počinje nova epoha te stranke".

"Ne možemo dalje gledajući u retrovizor. Ovo je nova etapa. Šta je za muzej, treba da ide u muzej", rekao je Dačić i pozvao članove stranke da, ako se nešto dogovore, to ispunjavaju kao jedan.

"Biću na čelu SPS-a sve dok budete imali političku korist od mene, dok ne budem oličenje prošlosti, ili nečeg lošeg", poručio je Dačić.

On je rekao da je dugo razmišljao da li da prihvati kandidaturu i da ostane na mjestu predsjednika, jer je, kako je rekao, možda došlo vrijeme za promjene na tom mjestu.

S druge strane, nastavio je Dačić, ne znači da se neće promijeniti, već će tražiti od članova SPS-a veću disciplinu, odgovornost i mudrost.

Dačić je rekao da će se truditi da stranka postigne još bolji rezultat na sljedećim izborima, jer je, kako je rekao, njen cilj milion glasova.

On je dodao da će voditi partiju "tako da je sačuva, i to ne samo nju već i ideje socijaldemokratije i socijalne pravde".

"SPS održava kongres za budućnost, jer je to zahtev koji pred stranku postavlja država", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da će onaj ko podrži lidera SRS Vojislava Šešelja zagarantovano propasti i pozvao sve iz stranke koji žele da pređu u radikale da to i učine.

"Šešelj je pozvao sve šešeljevce iz SPS-a da odu kod njega. Ja ih isto pozivam da odmah odu kod njega, ako ih ima", poručio je Dačić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sirogojno

14.12.2014 16:03

Poslije Dacica,Dacic...dizivotno...

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

14.12.2014 19:23

Dačiću ovo ti je plafon. Ostaje ti samo da slušaš Vučića a Vučić Brisel. Pogledaj ti malo u retrovizor. Nemoj da se poneseš slavom, nisi ti Slobu ni do članka...

ODGOVORITE
Name

ReSirogojno

14.12.2014 19:35

A ti bi,verovatno,volio da je HAŠIM TAČI ILI HARADINAJ.

ODGOVORITE
Name

zuti

14.12.2014 22:59

dacicu treba promjena

ODGOVORITE
Name

gade mi se

15.12.2014 00:10

Stara partijaška škola. I kad umre, obavezno izabrati njegov spomenik.

ODGOVORITE
Name

stvarnost

16.12.2014 09:56

Nisi bas popularn koliko si umislio da jesi, nista nisi uradio ni u prslom vremenu samo Bogu krades dane, razmisli sta radis i sta trebas uraditi. Narod je na prosjackom stapu.

ODGOVORITE