Формиран тим за лов на дронове?

Српска полиција је, пред самит Кине и држава централне и јужне Европе у Београду, формирала и посебан тим, такозване српске ловце на дронове.

Србија 14.12.2014 | 13:57
Формиран тим за лов на дронове?

Како би предупредила било какав инцидент на предстојећем самиту Кине и држава централне и јужне Европе у Београду, српска полиција је уз остале специјалистичке екипе формирала и посебан тим, такозване српске ловце
на дронове, који ће нон-стоп дежурати да би се избегао инцидент са дроном као на утакмици Србија-Албанија, пишу "Франкфуртске вести".

Прву пробу овај тим имао је прекјуче током Форума ЕУ - Западни Балкан.

"Полицијски хеликоптер газела биће на сталном дежурству. У њему се поред посаде налази и припадник Противтерористичке јединице МУП Србије. Наоружан пушком пумпарицом у случају било каквог инцидента хеликоптер би одмах полетео до дрона, кога би један од специјалаца који већ данима то увежбавају оборио из пумпарице", сазнају "Вести" у МУП Србије.

Екипа српског ловца на дронове, како сазнаје лист, увежбана је за сваку евентуално изненађење.

"Специјалци из ПТЈ носе специјалне наочаре које одбијају зраке из ласера, играчке која се често користи да заслепи како их ништа не би спречило да нациљају мету. Уколико се дрон налази изнад места где је много људи, специјалац неће пуцати, већ су пилоти увежбали да скијом с хеликоптера закаче дрон или уколико носи неки транспарент, закаче сајлу. Ако ни то не успе, пилоти су увежбали да се приближе дрону и искоса роторима направе вртлог како би дрон оборили", додаје извор "Вести".

Након изненађења на утакмици Србија-Албанија, српске безбедносне службе више ништа не препуштају случају, а начин на који планирају да се супротставе евентуалним провокацијама са дроном, ускоро ће почети да примењују и друге државе.

Убудуће, пише лист, кад буде организован неки скуп високог ризика, долазак страних државника, утакмице, дежураће екипа спремна да одмах реагује и уништи дрон.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Слободан

14.12.2014 13:44

Ево ја ћу лично направити уредјај који це ометати дронове и неце моци летјети ниста у радијусу од 250м. Цијена 10.000 еура. Какви ловци какви бакраци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

предлог два

14.12.2014 16:15

Ја цу направити ласер велике снаге који це прегрејати дрона

ОДГОВОРИТЕ