''Убиј Србина'', ''Ајмо усташе'' - стандардно у Задру!

Део публике на утакмици АБА лиге Задар - Партизан скандирао је "Убиј Србина" и "Ајмо усташе".

Кошарка 14.12.2014 | 15:00
''Убиј Србина'', ''Ајмо усташе'' - стандардно у Задру!

Кошаркаши Задра у суботу су заслужено победили Партизан у мечу 12. кола АБА лиге. Михајло Андрић промашио је друго слободно бацање и на семафору је остао резултат 69:68.
Задрани, велики кошаркашки заљубљеници, знали су да прославе тријумф, мада су добру атмосферу током утакмице поквариле неке екстремне пароле.

Ево како се на то осврнуо новинар сплитске "Слободне Далмације" Дражен Жура.

"Госте се одмах 'почастило' с трибина уз поскочицу: 'Дошао је и тај дан, умро је Партизан, умро је он, неће бити шампион!' Потом се све окренуло на паркет и питку игру Задрана, који су црно-бијеле држали 'у шаху'. Права спортска посластица која никако није заслужила два 'горка прелијева': 'Ајмо, ајмо усташе', те 'Убиј, убиј Србина! Сва је срећа што се тако нешто чуло од доиста малог, јако малог броја назочних на трибинама".

"Слободна" цитира тренера Задра Анту Назора, који је победу посветио помоћном тренеру и некадашњем првотимцу Анти Матуловићу, који лежи у болници после две операције.

О драми у којој је славио његов тим, рекао је: "Дозволили смо да се претвори у случај, али знали смо да дођемо до победе и то је за нас велика ствар".

Пре почетка меча минутом ћутања је одата пошта преминулом српском судији Тихомиру Бубалу.

Велимир Гашић, који је водио црно-беле уместо суспендованог Душка Вујошевића (који је у полувремену дао инструкције играчима у свлачионици), честитао је домаћину.

"Знали смо да нас после победе Задра над Цедевитом у Загребу, овде очекује тешка утакмица. До краја смо веровали да можемо до преокрета, имали смо слободна бацања за продужетак и та лопта није ушла".

"Међутим, чињеница је да у великом делу утакмице нисмо изгледали добро. Пре свега, промашили смо превише слободних бацања, што је недопустиво у утакмици на овако мали број кошева. Задар је у одређеном периоду имао куд и камо квалитетнији офанзивни скок од нас, а зна се да је управо то елемент из кога црпимо снагу и енергију", истакао је Гашић.

Партизан средином недеље очекује гостовање румунском Асесофту, на опроштају од Еврокупа, а потом у Пионир долази Будућност, у мечу који "мора" да се добије.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

признање

14.12.2014 19:21

Ово скандирање : УБИЈ СРБИНА требало је пустити у Б.Луци на додјели награде за лицност године Драгану Цовицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

веома лако ријесиво

15.12.2014 01:43

Срамота да их буде и њих и свих других који скандирају овакве ствари јер не знају која је разлика измедју спортске хале и стале. Увести број на сједистима/улазницама и продаја истих само уз регистрацију лицних података за сваку па онда нек гукну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

15.12.2014 09:49

Мала је разлика између"скандирања" у ЗАДРУ и званичне политике ЗАГРЕБА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

15.12.2014 11:19

Сложит че те се да сви навијачи нису исти са обје стране и да сви тако не навијају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

15.12.2014 11:32

Људи ста сте друго оцекивали,њима је то традиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре признање

15.12.2014 12:14

Што? Треба бити гори од горег. На слажем се с тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

15.12.2014 13:58

је ли и Човић био на утакмици, да, да подршку задранима...???

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободан

16.12.2014 08:17

Има и љепсих примјера.На рукометној утакмици у Осијеку није се звиздало српској химни или на утакмици Србија Бих младе репрезентације у Тузли српској химни се аплаудирало.Такве примјере морамо слиједити и узврацати истом мјером инаце пратимо ли лудаке који вриједјају и не постују друге вратицемо се у камено доба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило

16.12.2014 09:48

Да ли је видио господин Цовиц лицност године ста му Задар ради,мозда га треба јос нецим унаприједити.Од кога ти навијаци имају подрску. Којим слуцајем да су Срби били би хапсени, али су Хрвати европски народ па не могу бити казњени.То ти је цивилизација и демократија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

16.12.2014 11:11

А шта ће јадни кад немају идеја и не знају одлијептити од усташтва. Толико су болесни да не контају да ће се ускоро морати убијати медјусобно. Остали су сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ СНСД-а НАНИВОУ БОСНЕ И ХРЦЕГОВИНЕ.

16.12.2014 12:18

Заовако Скадирањеје Одликован Драган Цовиц Из ХДЗ-а Скандирање Убиј Србина Тоније Мрзња на Расној Основи Коју Предводи ХДЗ И ЕВРОПСКи ПАРЛАМЕНТ ЗАЊИХ ТОНИЈЕ РАСПИРИВАЊА МРЗЊЕ ПРЕМА ДРУГИМ НАРОДИМА КОЈИСУ СТАРО СИДИОЦИ НАЦЕЛОЈ САДАСЊОЈ ТЕРИТОРИЈИ ХРАВАТСКОЈ.САДЦЕ ВУЦИЦ И ДОДИК ОПЕТ ДЕЛИТИ ОДЛИКОВАЊА ЈЕРСМАТРАЈУ ДАЈЕТО ДЕМОКРАТИЈА КОЈУ ЗАГОВАРА ЕВРОПСКА УНИЈА.Анас Јунак Војвода Сесељ Кад Говори Истину О Србима И Ниховим Вековним Границама Калобах Вировитица Огулин Тоје Распиривање Мрзње Иза Хрвате Иза Европски Парламент.Дали Господа Из Европских Зарепака ВидиОве Расистицке Скандале Поцев Од СРПСКОГ ВУКОВАРА ПАДО СПЛИТА ГДЈЕСЕ БРАТЕ ЦИРИЛИЦА ЦИТА.ЗИВЕО ВОЈВОДА СЕСЕЉ И ВЕЛИКА СРБИЈА НЕТРБАНАМ ЕВРОПСКА УНИЈА ТРЕБАНАМ СРПСКО РУСКИ САВЕЗ.ИЗГРЛАСЕ ПЕСМА ОТЕ ОЈ ВОЈВОДО ЦЕКАМОТЕ У СПЛИТУ ДОБРО ДОСО ВОЈВОДО СРПСКИ ЈУНАЦЕ ЗИВ ИЗДРАВ БИЈО СВАКА ТВОЈА РЕЦ ЈЕ СТОПОСТО ТАЦНА.СВИЦЕ РУЈНА ЗОРА СВИЦУ ДОБРА ЈУТРА Са СЕСЕЉОМ ВОЈОМ БИЦЕ БОЉЕ СУТРА .БОЗЕ ПРАВДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрмак

16.12.2014 13:18

Не разумијем засто се посвецује толико пазње појединим идиотима и нељудском понасању, а не неким позитивним стварима које се десавају и код нас и око нас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

16.12.2014 13:19

Може ли ми неко превести на српски шта написа овај СНСД-овац

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

16.12.2014 21:29

Ето пресједнице а ви наградјујте и одликујте хрвате а нас би и даље убијали и клали како поруцују својим навијацким слоганима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Гоги

16.12.2014 21:34

Превод од СНСД-аВојвода ШЕШЕЉ спреман опростити НИКОЛИЋУ И ВУЧИЋУ ако дају подршку ДОДИКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

16.12.2014 22:33

Па људи мили какав смо то ми народ постали,преци нам се у гробовима преврћу.Шиптари нам отимају и унишавају Српско сјеме ,Хрвати нас протјераше и побише уз помоћ НАТА а ми дочекујемо све објеручке.Шиптари нам отварају пекаре и запошљавају своју радну снагу и гомилају их по нашим градовима,не пријављују их,спавају по пекарама и ко зна шта нам тамо муте у тај њихов "топли"хљеб. Хрвати нам нај- пожељнији,дражи,милији итд.УПАМЕТИ СЕ БРАЋО И ЧУВАЈМО СРПСТВО!!!

ОДГОВОРИТЕ