О'Саливен хоће 1 000 брејкова до краја каријере!

Петоструки светски шампион у снукеру Рони О'Саливен рекао је да жели да направи 1.000 троцифрених брејкова пре него што заврши каријеру.

Остали спортови 14.12.2014 | 11:40
О'Саливен хоће 1 000 брејкова до краја каријере!

О'Саливен је до сада остварио 770 троцифрених брејкова (100 и више поена у низу у једном фрејму) и недостаје му пет како би изједначио рекорд седмоструког светског шампиона Стивена Хендрија. Иза њих остали су Џон Хигинс са 562, Нил Робертсон са 387 и Динг Ђунгхуи са 376 "сенчурија".

"Био сам концентрисан на Хендријев рекорд, али сам помислио да морам да гледам и даље од тога. Поставио сам циљ од 1.000 троцифрених брејкова, а то значи да ћу морати да играм још три године. Морате да пронађете мотивацију и наставите да играте", рекао је О'Саливен, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

О'Саливен је прошле недеље освојио своју пету титулу на Отвореном првенству Уједињеног Краљевства, победом у финалу против Џада Трампа од 10:9 и сада има по пет титула на најважнијим турнирима у снукеру - Светском првенству, Отвореном првенству Уједињеног Краљевства и Мастерсу.

Он ће од 11. до 18. јануара следеће године бранити трофеј на Мастерсу у Лондону, а у првом колу играће против Рикија Волдена.

О'Саливен је прошле недеље у Јорку освојио укупно 27. рангирајућу титулу и налази се на трећем месту вечне листе иза Стивена Хендрија који има 36 трофеја и Стива Дејвиса са 28.

"Што сам старији играм све боље. Мислим да сада играм боље него у протеклих 20 година. Нисам бољи играч него што сам био, већ сам константан и лакше ми је да играм. Када старите требало би да сте спорији, али ја играм много брже", рекао је О'Саливен.

Коментари / 0

Оставите коментар