O'Saliven hoće 1 000 brejkova do kraja karijere!

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da želi da napravi 1.000 trocifrenih brejkova pre nego što završi karijeru.

Ostali sportovi 14.12.2014 | 11:40
O'Saliven hoće 1 000 brejkova do kraja karijere!

O'Saliven je do sada ostvario 770 trocifrenih brejkova (100 i više poena u nizu u jednom frejmu) i nedostaje mu pet kako bi izjednačio rekord sedmostrukog svetskog šampiona Stivena Hendrija. Iza njih ostali su Džon Higins sa 562, Nil Robertson sa 387 i Ding Đunghui sa 376 "senčurija".

"Bio sam koncentrisan na Hendrijev rekord, ali sam pomislio da moram da gledam i dalje od toga. Postavio sam cilj od 1.000 trocifrenih brejkova, a to znači da ću morati da igram još tri godine. Morate da pronađete motivaciju i nastavite da igrate", rekao je O'Saliven, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

O'Saliven je prošle nedelje osvojio svoju petu titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pobedom u finalu protiv Džada Trampa od 10:9 i sada ima po pet titula na najvažnijim turnirima u snukeru - Svetskom prvenstvu, Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva i Mastersu.

On će od 11. do 18. januara sledeće godine braniti trofej na Mastersu u Londonu, a u prvom kolu igraće protiv Rikija Voldena.

O'Saliven je prošle nedelje u Jorku osvojio ukupno 27. rangirajuću titulu i nalazi se na trećem mestu večne liste iza Stivena Hendrija koji ima 36 trofeja i Stiva Dejvisa sa 28.

"Što sam stariji igram sve bolje. Mislim da sada igram bolje nego u proteklih 20 godina. Nisam bolji igrač nego što sam bio, već sam konstantan i lakše mi je da igram. Kada starite trebalo bi da ste sporiji, ali ja igram mnogo brže", rekao je O'Saliven.

Komentari / 0

Ostavite komentar