Брчко: Влада и Полиција „у клинчу“

Из Владе Брчко дистрикта сијевнуле су „варнице“ према Полицији уз јавно изнесене оцјене о учесталим притисцима на челне људе у власти.

Босна и Херцеговина 13.12.2014 | 22:20
Брчко: Влада и Полиција „у клинчу“

Повод је био захтјев за исплату рачуна за поправку службеног аутомобила шефа Полиције којим је у саобраћајној незгоди јуна ове године наводно управљао полицајац нижег ранга.

Из Полиције одговарају – Влада је у заблуди: ми само радимо свој посао и нећемо мијењати курс у доследној примјени и провођењу закона.

Одбијање Владе да прихвати исплату рачуна од 4.500 марака полицијском службенику који је у јуну ове године у насељу Колобара изазвао С.Н. возећи аутомобил шефа Полиције, отворило је бројна питања, а по свему судећи и нови случај из врха владајуће брчанске хијерархије.

У Влади тврде да имају податке о монтирању и лажирању чињеница везаних за догађај из јуна.

То није тачно, каже шеф Полиције Горан Лујић и тврди – Влада и градоначелник су у заблуди јер су све процедуре законски проведене и изеречене мјере одговорности припаднику Полиције који је изазвао незгоду, а из Владе траже детаљну истрагу случаја.

Неспорно је, каже Домић, право Полиције да води истраге у складу са законом, али не и да буде инструмент извјесних политика у вршењу притиска и ужурбаних истрага по анонимним пријавама за званичнике дистрикта.

Ми немамо ништа у ладицама и не правимо селекцију и било каква прикривања предмета, додаје Лујић уз оцјену да је прича о рачуну само реакција на ту доследност и притиске у појединим предметима од стране високих званичника.

У Влади не скривају да управо из Полиције о свему имају другачији податке и траже поступање Тужилаштва дистрикта.

Игра глувих телефона и дописне школе двије темељне институције система у дистрикту рађа, очито је, још један скандал на високом нивоу, а да ли случајно или не, дешава се на крају другог мандата Горана Лујића на мјесту шефа Полиције на које трећи пут, због законских ограничења, није могао – а желио је конкурисати.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лујке

14.12.2014 08:17

Стета сто неце бит изабран треци пут, ко це рекетират по граду

ОДГОВОРИТЕ