Brčko: Vlada i Policija „u klinču“

Iz Vlade Brčko distrikta sijevnule su „varnice“ prema Policiji uz javno iznesene ocjene o učestalim pritiscima na čelne ljude u vlasti.

Bosna i Hercegovina 13.12.2014 | 22:20
Brčko: Vlada i Policija „u klinču“

Povod je bio zahtjev za isplatu računa za popravku službenog automobila šefa Policije kojim je u saobraćajnoj nezgodi juna ove godine navodno upravljao policajac nižeg ranga.

Iz Policije odgovaraju – Vlada je u zabludi: mi samo radimo svoj posao i nećemo mijenjati kurs u doslednoj primjeni i provođenju zakona.

Odbijanje Vlade da prihvati isplatu računa od 4.500 maraka policijskom službeniku koji je u junu ove godine u naselju Kolobara izazvao S.N. vozeći automobil šefa Policije, otvorilo je brojna pitanja, a po svemu sudeći i novi slučaj iz vrha vladajuće brčanske hijerarhije.

U Vladi tvrde da imaju podatke o montiranju i lažiranju činjenica vezanih za događaj iz juna.

To nije tačno, kaže šef Policije Goran Lujić i tvrdi – Vlada i gradonačelnik su u zabludi jer su sve procedure zakonski provedene i izerečene mjere odgovornosti pripadniku Policije koji je izazvao nezgodu, a iz Vlade traže detaljnu istragu slučaja.

Nesporno je, kaže Domić, pravo Policije da vodi istrage u skladu sa zakonom, ali ne i da bude instrument izvjesnih politika u vršenju pritiska i užurbanih istraga po anonimnim prijavama za zvaničnike distrikta.

Mi nemamo ništa u ladicama i ne pravimo selekciju i bilo kakva prikrivanja predmeta, dodaje Lujić uz ocjenu da je priča o računu samo reakcija na tu doslednost i pritiske u pojedinim predmetima od strane visokih zvaničnika.

U Vladi ne skrivaju da upravo iz Policije o svemu imaju drugačiji podatke i traže postupanje Tužilaštva distrikta.

Igra gluvih telefona i dopisne škole dvije temeljne institucije sistema u distriktu rađa, očito je, još jedan skandal na visokom nivou, a da li slučajno ili ne, dešava se na kraju drugog mandata Gorana Lujića na mjestu šefa Policije na koje treći put, zbog zakonskih ograničenja, nije mogao – a želio je konkurisati.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lujke

14.12.2014 08:17

Steta sto nece bit izabran treci put, ko ce reketirat po gradu

ODGOVORITE