Ускоро мандатар Савјета министара

У Бањалуци је засједао главни одбор ПДП-а. Из ове странке најавили су да ће Савјет министара бити конституисан у јануару, а да ће предсједавајућег да добије до краја године.

Босна и Херцеговина 13.12.2014 | 22:40
Ускоро мандатар Савјета министара

Након сједнице Главног одбора странке, у ПДП-у су сигурни да ће бити дио извршне власти на нивоу БиХ односно Савјета министара.

Убије]ени су да ће предсједавајући Савјета министара бити изабран до краја године а кабинет формиран у јануару.

„Ми смо разговарали са партнерима из Савеза за промјене али тек треба да финализирамо те разговоре. О персоналним именима из наше странке ћемо тек онда када видимо које ћемо ресоре да добијемо“, каже Црнадак.

Када је ријеч о активностима на формирању власти у Републици Српској у ПДП-у кажу како је очигледно да ће се десити мало нових ствари.

„Имамо истог премијера, исте министре тако да ћемо тешко направити корак према напријед“, рекао је Игор Црнадак.

Главни одбор ПДП-а је закључио да су они задовољни резултатима на октобарским изборима прије свега због побједе Младена Иванића и задржавања истог броја посланика у Народној скупштини Републике Српске.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Север

13.12.2014 23:57

На нивоу БиХ мозда да се десе неке промене, али то није толико ни битно. залосно је то, сто у РС са старом гарнитуром немозе бити никакве промене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено реци

14.12.2014 15:44

Па ста ви имате бит задовољни са побједом Младена Иваница.Немојте се заносити да сте неки фактор од странке кад сте уствари привезак на СДС ланцу.Иваниц је ту где је захваљујуци искљуциво СДС -овим гласовима. А ви се сепурите као да сте освојили Нобела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко сте ви

14.12.2014 16:20

Па са колико гласова на изборима ви добијате легитимитет да уопсте прицате о Савјету министара и о министарским ресорима? Кога и колико градјана у процентима ви заступате?

ОДГОВОРИТЕ