Uskoro mandatar Savjeta ministara

U Banjaluci je zasjedao glavni odbor PDP-a. Iz ove stranke najavili su da će Savjet ministara biti konstituisan u januaru, a da će predsjedavajućeg da dobije do kraja godine.

Bosna i Hercegovina 13.12.2014 | 22:40
Uskoro mandatar Savjeta ministara

Nakon sjednice Glavnog odbora stranke, u PDP-u su sigurni da će biti dio izvršne vlasti na nivou BiH odnosno Savjeta ministara.

Ubije]eni su da će predsjedavajući Savjeta ministara biti izabran do kraja godine a kabinet formiran u januaru.

„Mi smo razgovarali sa partnerima iz Saveza za promjene ali tek treba da finaliziramo te razgovore. O personalnim imenima iz naše stranke ćemo tek onda kada vidimo koje ćemo resore da dobijemo“, kaže Crnadak.

Kada je riječ o aktivnostima na formiranju vlasti u Republici Srpskoj u PDP-u kažu kako je očigledno da će se desiti malo novih stvari.

„Imamo istog premijera, iste ministre tako da ćemo teško napraviti korak prema naprijed“, rekao je Igor Crnadak.

Glavni odbor PDP-a je zaključio da su oni zadovoljni rezultatima na oktobarskim izborima prije svega zbog pobjede Mladena Ivanića i zadržavanja istog broja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sever

13.12.2014 23:57

Na nivou BiH mozda da se dese neke promene, ali to nije toliko ni bitno. zalosno je to, sto u RS sa starom garniturom nemoze biti nikakve promene.

ODGOVORITE
Name

Posteno reci

14.12.2014 15:44

Pa sta vi imate bit zadovoljni sa pobjedom Mladena Ivanica.Nemojte se zanositi da ste neki faktor od stranke kad ste ustvari privezak na SDS lancu.Ivanic je tu gde je zahvaljujuci iskljucivo SDS -ovim glasovima. A vi se sepurite kao da ste osvojili Nobela.

ODGOVORITE
Name

Ko ste vi

14.12.2014 16:20

Pa sa koliko glasova na izborima vi dobijate legitimitet da uopste pricate o Savjetu ministara i o ministarskim resorima? Koga i koliko gradjana u procentima vi zastupate?

ODGOVORITE