Циљ да Косово призна двије трећине чланица УН

Замјеник премијера и министар спољних послова самопроглашеног Косова Хашим Тачи изјавио је да је циљ косовске дипломатије да током четворогодишњег мандата обезбиједи да независност Косова призна још пет држава Европске уније као и двије трећине чланица УН.

Србија 13.12.2014 | 16:30
Циљ да Косово призна двије трећине чланица УН

"Међународно признање независности и суверенитета Косова биће у фокусу косовске дипломатије, уз снажно лобирање за јачање међународног положаја Косова, за успостављање дипломатских односа са већином земаља чланица УН", написао је Тачи на свом Фејсбук профилу.

Косовска дипломатија ће имати за циљ да током овог мандата постигне признање независности Косова код двије трећине земаља чланица УН-а.

"Постизање овог циља ће омогућити и ојачати Косово као равноправну чланицу међународне заједнице чиме ће значајно допринијети миру, стабилности и безбједности региона", написао је Тачи.

Косовски министар спољних послова истиче да ће Косово наставити практичне напоре да убиједи пет држава чланица ЕУ да је признање независности Косова правична одлука и у интересу европског јединства.

Косово ће се, такође, према њему снажно ангажовати за продубљивање сарадње са евроатланским институцијама, ЕУ и НАТО.

Коментари / 0

Оставите коментар