Cilj da Kosovo prizna dvije trećine članica UN

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašim Tači izjavio je da je cilj kosovske diplomatije da tokom četvorogodišnjeg mandata obezbijedi da nezavisnost Kosova prizna još pet država Evropske unije kao i dvije trećine članica UN.

Srbija 13.12.2014 | 16:30
Cilj da Kosovo prizna dvije trećine članica UN

"Međunarodno priznanje nezavisnosti i suvereniteta Kosova biće u fokusu kosovske diplomatije, uz snažno lobiranje za jačanje međunarodnog položaja Kosova, za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa većinom zemalja članica UN", napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Kosovska diplomatija će imati za cilj da tokom ovog mandata postigne priznanje nezavisnosti Kosova kod dvije trećine zemalja članica UN-a.

"Postizanje ovog cilja će omogućiti i ojačati Kosovo kao ravnopravnu članicu međunarodne zajednice čime će značajno doprinijeti miru, stabilnosti i bezbjednosti regiona", napisao je Tači.

Kosovski ministar spoljnih poslova ističe da će Kosovo nastaviti praktične napore da ubijedi pet država članica EU da je priznanje nezavisnosti Kosova pravična odluka i u interesu evropskog jedinstva.

Kosovo će se, takođe, prema njemu snažno angažovati za produbljivanje saradnje sa evroatlanskim institucijama, EU i NATO.

Komentari / 0

Ostavite komentar