Желимо добре односе с Русима

Европска унија је заинтересована за добре односе с Москвом, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел, а објављено је данас на сајту немачке владе.

Свијет 13.12.2014 | 15:41
Желимо добре односе с Русима

"Ми смо такође заинтересовани за добре, партнерске односе са Русијом", навела је она на питање како ЕУ треба да реагује на чињеницу да Русија доста утиче на Мађарску, Турску и Србију и како би Запад могао да ограничи руски утицај, пренео је Тасс.

Меркел је у недељном видеоприлогу такође истакла да развој теснијих односа ЕУ са Украјином, Грузијом и Молдавијом нису уперени против Русије.

"Споразуми о асоцијацији са Украјином, Грузијом и Молдавијом нису уперени против Русије, они су усмерени ка јачању економских веза, из којих Русија не треба да буде искључена", поручила је Меркел, а преноси РИА Новости.

Канцеларка је додала да ће Немачка уложити напоре да се испуне услови Минског споразума о обустави ватре на истоку Украјине.

"Уложићемо нове напоре како бисмо покушали да спроведемо оно о чему се говори у споразуму из Минска", рекла је Меркелова.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

13.12.2014 14:54

Поштовна Канцеларко,волио бих да своје напоре окренете на сузбијању продора НАТО-а ка РУСИЈИ, Вероватно ни ВИ не би желили да је око ваше државе ВАРШАВКИ ПАКТ.Сем тога,Ваша земља има велике инвестиције и интересе у РУСИЈИ. ЦЦА 80 МИЛИЈАРДИ ЕУРА. Ипак сте ВИ у ЕВРОПИ најјачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јбг Ангела

13.12.2014 14:54

Њемачка би да освоји бивши СССР без метка! Не може! Па нису у Москви луди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

13.12.2014 16:52

У васу доброту и постење невјерују висе ни сами Нијемци а камо ли Руси. Сто се тице вас лицно ви сте велики русомрзац и сто посто сам сигуран да би вољели Русију сломити до темеља сто се казе код нас. Само ни је то нека мала и сиромасна Србија па да ју јб. како вама пасе ово је мало веци залогај који це вас скупо костати поготово васе фирме које полако отпустају раднике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

14.12.2014 02:18

Ви сте бадава основали ЕУ ако и даље представљате лутке на концу американцима који вас завадјају са комсијама од којих имате корист.

ОДГОВОРИТЕ