Želimo dobre odnose s Rusima

Evropska unija je zainteresovana za dobre odnose s Moskvom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, a objavljeno je danas na sajtu nemačke vlade.

Svijet 13.12.2014 | 15:41
Želimo dobre odnose s Rusima

"Mi smo takođe zainteresovani za dobre, partnerske odnose sa Rusijom", navela je ona na pitanje kako EU treba da reaguje na činjenicu da Rusija dosta utiče na Mađarsku, Tursku i Srbiju i kako bi Zapad mogao da ograniči ruski uticaj, preneo je Tass.

Merkel je u nedeljnom videoprilogu takođe istakla da razvoj tesnijih odnosa EU sa Ukrajinom, Gruzijom i Moldavijom nisu upereni protiv Rusije.

"Sporazumi o asocijaciji sa Ukrajinom, Gruzijom i Moldavijom nisu upereni protiv Rusije, oni su usmereni ka jačanju ekonomskih veza, iz kojih Rusija ne treba da bude isključena", poručila je Merkel, a prenosi RIA Novosti.

Kancelarka je dodala da će Nemačka uložiti napore da se ispune uslovi Minskog sporazuma o obustavi vatre na istoku Ukrajine.

"Uložićemo nove napore kako bismo pokušali da sprovedemo ono o čemu se govori u sporazumu iz Minska", rekla je Merkelova.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

007

13.12.2014 14:54

Poštovna Kancelarko,volio bih da svoje napore okrenete na suzbijanju prodora NATO-a ka RUSIJI, Verovatno ni VI ne bi želili da je oko vaše države VARŠAVKI PAKT.Sem toga,Vaša zemlja ima velike investicije i interese u RUSIJI. CCA 80 MILIJARDI EURA. Ipak ste VI u EVROPI najjači.

ODGOVORITE
Name

jbg Angela

13.12.2014 14:54

Njemačka bi da osvoji bivši SSSR bez metka! Ne može! Pa nisu u Moskvi ludi!

ODGOVORITE
Name

Gile

13.12.2014 16:52

U vasu dobrotu i postenje nevjeruju vise ni sami Nijemci a kamo li Rusi. Sto se tice vas licno vi ste veliki rusomrzac i sto posto sam siguran da bi voljeli Rusiju slomiti do temelja sto se kaze kod nas. Samo ni je to neka mala i siromasna Srbija pa da ju jb. kako vama pase ovo je malo veci zalogaj koji ce vas skupo kostati pogotovo vase firme koje polako otpustaju radnike.

ODGOVORITE
Name

Sudija

14.12.2014 02:18

Vi ste badava osnovali EU ako i dalje predstavljate lutke na koncu amerikancima koji vas zavadjaju sa komsijama od kojih imate korist.

ODGOVORITE