НБА: ЛеБрон бројао до 41, али...!

Лос Анђелес Лејкерси играју далеко испод реномеа ове сезоне, али су успели да баце на колена НБА првака Сан Антонио Спарсе са 112:110 и то тројком у последњим секундама продужетка. Дерик Роуз опет игра као пре повреде и две операције колена, па је предводио Чикаго против Портланда (115:106), док је Расел Вестбрук доминирао у победи Оклахоме над Минесотом од 111:92, а сјајна партија Леброна Џејмса остала је у сенци пораза његовог Кливленда.

Кошарка 13.12.2014 | 11:20
НБА: ЛеБрон бројао до 41, али...!

Лејкерси имају Кобија Брајанта, коме још само осам поена недостаје да на трећем месту вечне листе стреалца стигне Мајкла Џордана и коме увек у руке иду одлучујуће лопте. Он је тај који решава утакмице, али није тако било против Спарса и то га је шокирало, па једва да се радовао победи.

Играо се сам финиш продужетка, лопта је кружила, Брајант је тражио позицији, није је нашао, па је додао до Џеремија Лин, он до Ника Јанга који се побринуо за славље се побринуо Јанг - убацио је невероватно тешку тројку и то преко Мануа Ђинобилија, само седам секунде пре краја продужетка, док му је Брајант тражио лопту и како је није добио, у неверици је отишао на клупу и није честитао јунаку.

"Сви могу да критикују начин на који предводим екипу, то је удобно да се ради из фотеље, али то тако радим још од средње школе. Циљ нам је да будемо прваци, а ја најбоље знам како се то ради, јер сам био шампион пет пута", истакао је Брајант.

Ако му је за утеху, са 22 поена дошао је до укупно 32.284 и већ на следећој утакмици може да престигне легендарног Џордана који је каријеру завршио са 32.292. Са друге стране, јунак Јанг је постигао 29 поена и тако украо славу Тиму Данкану који је са 19 поена и 18 скокова постао други најстарији НБА играч који је имао учинак 18 или више у две статистичке категорије на једном мечу.

Тренер Чикаго Булса Том Тибодо инсистирао је на томе да Дерик Роуз може да буде исти играч као и пре операције колена које су га мучиле у претходне две сезоне, и на добром путу је да покаже како је опет онај стари.

Роуз је у победи над Портландом одиграо сјајну партију и за ову сезону убацио рекордан 31 поен, што му је први пут да је пребацио бројку од 30 поена од марта 2012. године. Уједно, одлично је разигравао Николу Миротића (укупно пет асистенција) који га је пратио са 15 поена и скок му је недостајао за дабл-дабл који је остварио Пау Гасол са 13 поена и 10 ухваћених лопти.

У пораженим редовима блистали су Ламаркус Олдриџ и Демијан Лилард са по 35 поена што је укупно две трећине поена Блејзерса, али није било довољно да се укроте "бикови".

Још један тренер хвалио је свог пулена - тренер Оклахоме Скот Брукс сматра да је Расел Вестбрук најбољи плејмејкер у НБА лиги, а он се од повратка на терен после прелома руке труди да потврди те речи из меча у меч. Против Минесоте је предводио "грмљавину" са 34 поена (по шест скокова и асистенција), од чега је 20 већ убацио у првом полувремену и одушевио Кевина Дуранта.

"Он је шетајући трипл-дабл. Вестбрук асистирао као и сваки плеј, шутира боље неког иједан други плеј, скаче и игра одбрану боље од сваког плеја. Према томе, уопште не знам шта је спортно", није Дурант штедео речи хвале на рачун свог саигарча кога је пратио са 16 поена, колико је додао и центар Стивен Адамс уз 11 скокова.

Пековића није било у дресу "вукова" због повреде, а бољи од осталих били су Вигинс и Мухамед са по 18 поена.

Леброна Џејмса тренери не морају да хвале, многи сматрају да је најбољи играч данашњице, али ни његов 41 поен није био довољан Кливленду, јер је поражен од Њу Орлеанса са 114:119.

Није било довољно ни то што је Кевин Лав додао 21, а Кајри Ирвинг 17, као ни повреда Ентонија Дејвиса на другој страни већ у првој четвртини, пошто су Пеликансе предводили Еванс са дабл-даблом од 31 поена и 10 скокова и Андерсон са поеном мање уз осам погођених тројки из 14 покушаја.

Балкански дуел у окршају Атланте и Орланда је изостао, јер нису ни играли Перо Антић ни Никола Вучевић (шести меч паузирао због повреде), а Хокси су остварили и девету узастопну победу, што им је најдужи низ од почетка сезоне 1997/1998. када су славили 11 пута заредом.

За разлику од њих, Никси су се коначно радовали после три недеље, јер су против Бостона (101:95) прекинули црну серију од 10 везаних пораза. За то су се побринули Кармело Ентони са 22 и Амаре Стодемајер са два поена мање. Ово је Њујорку била најдужи низ без тријумфа још од сезоне 2005/2006. када се такође нису радовали на 10 утакмица узастопно.

Резултати:
Чикаго - Портланд 115:106
Вашингтон - ЛА Клиперс 104:96
Атланта - Орландо 87:81
Бостон - Њујорк 95:101
Бруклин - Филаделфија 88:70
Торонто - Индијана 106:94
Мемфис - Шарлот 113:107 (два продужетка)
Минесота - Оклахома 92:111
Њу Орлеанс - Кливленд 119:114
Финикс - Детроит 103:105
Јута - Мајами 95:100 и
Сан Антонио - ЛА Лејкерс 110:112 (продужетак)

Коментари / 0

Оставите коментар