NBA: LeBron brojao do 41, ali...!

Los Anđeles Lejkersi igraju daleko ispod renomea ove sezone, ali su uspeli da bace na kolena NBA prvaka San Antonio Sparse sa 112:110 i to trojkom u poslednjim sekundama produžetka. Derik Rouz opet igra kao pre povrede i dve operacije kolena, pa je predvodio Čikago protiv Portlanda (115:106), dok je Rasel Vestbruk dominirao u pobedi Oklahome nad Minesotom od 111:92, a sjajna partija Lebrona Džejmsa ostala je u senci poraza njegovog Klivlenda.

Košarka 13.12.2014 | 11:20
NBA: LeBron brojao do 41, ali...!

Lejkersi imaju Kobija Brajanta, kome još samo osam poena nedostaje da na trećem mestu večne liste strealca stigne Majkla Džordana i kome uvek u ruke idu odlučujuće lopte. On je taj koji rešava utakmice, ali nije tako bilo protiv Sparsa i to ga je šokiralo, pa jedva da se radovao pobedi.

Igrao se sam finiš produžetka, lopta je kružila, Brajant je tražio poziciji, nije je našao, pa je dodao do Džeremija Lin, on do Nika Janga koji se pobrinuo za slavlje se pobrinuo Jang - ubacio je neverovatno tešku trojku i to preko Manua Đinobilija, samo sedam sekunde pre kraja produžetka, dok mu je Brajant tražio loptu i kako je nije dobio, u neverici je otišao na klupu i nije čestitao junaku.

"Svi mogu da kritikuju način na koji predvodim ekipu, to je udobno da se radi iz fotelje, ali to tako radim još od srednje škole. Cilj nam je da budemo prvaci, a ja najbolje znam kako se to radi, jer sam bio šampion pet puta", istakao je Brajant.

Ako mu je za utehu, sa 22 poena došao je do ukupno 32.284 i već na sledećoj utakmici može da prestigne legendarnog Džordana koji je karijeru završio sa 32.292. Sa druge strane, junak Jang je postigao 29 poena i tako ukrao slavu Timu Dankanu koji je sa 19 poena i 18 skokova postao drugi najstariji NBA igrač koji je imao učinak 18 ili više u dve statističke kategorije na jednom meču.

Trener Čikago Bulsa Tom Tibodo insistirao je na tome da Derik Rouz može da bude isti igrač kao i pre operacije kolena koje su ga mučile u prethodne dve sezone, i na dobrom putu je da pokaže kako je opet onaj stari.

Rouz je u pobedi nad Portlandom odigrao sjajnu partiju i za ovu sezonu ubacio rekordan 31 poen, što mu je prvi put da je prebacio brojku od 30 poena od marta 2012. godine. Ujedno, odlično je razigravao Nikolu Mirotića (ukupno pet asistencija) koji ga je pratio sa 15 poena i skok mu je nedostajao za dabl-dabl koji je ostvario Pau Gasol sa 13 poena i 10 uhvaćenih lopti.

U poraženim redovima blistali su Lamarkus Oldridž i Demijan Lilard sa po 35 poena što je ukupno dve trećine poena Blejzersa, ali nije bilo dovoljno da se ukrote "bikovi".

Još jedan trener hvalio je svog pulena - trener Oklahome Skot Bruks smatra da je Rasel Vestbruk najbolji plejmejker u NBA ligi, a on se od povratka na teren posle preloma ruke trudi da potvrdi te reči iz meča u meč. Protiv Minesote je predvodio "grmljavinu" sa 34 poena (po šest skokova i asistencija), od čega je 20 već ubacio u prvom poluvremenu i oduševio Kevina Duranta.

"On je šetajući tripl-dabl. Vestbruk asistirao kao i svaki plej, šutira bolje nekog ijedan drugi plej, skače i igra odbranu bolje od svakog pleja. Prema tome, uopšte ne znam šta je sportno", nije Durant štedeo reči hvale na račun svog saigarča koga je pratio sa 16 poena, koliko je dodao i centar Stiven Adams uz 11 skokova.

Pekovića nije bilo u dresu "vukova" zbog povrede, a bolji od ostalih bili su Vigins i Muhamed sa po 18 poena.

Lebrona Džejmsa treneri ne moraju da hvale, mnogi smatraju da je najbolji igrač današnjice, ali ni njegov 41 poen nije bio dovoljan Klivlendu, jer je poražen od Nju Orleansa sa 114:119.

Nije bilo dovoljno ni to što je Kevin Lav dodao 21, a Kajri Irving 17, kao ni povreda Entonija Dejvisa na drugoj strani već u prvoj četvrtini, pošto su Pelikanse predvodili Evans sa dabl-dablom od 31 poena i 10 skokova i Anderson sa poenom manje uz osam pogođenih trojki iz 14 pokušaja.

Balkanski duel u okršaju Atlante i Orlanda je izostao, jer nisu ni igrali Pero Antić ni Nikola Vučević (šesti meč pauzirao zbog povrede), a Hoksi su ostvarili i devetu uzastopnu pobedu, što im je najduži niz od početka sezone 1997/1998. kada su slavili 11 puta zaredom.

Za razliku od njih, Niksi su se konačno radovali posle tri nedelje, jer su protiv Bostona (101:95) prekinuli crnu seriju od 10 vezanih poraza. Za to su se pobrinuli Karmelo Entoni sa 22 i Amare Stodemajer sa dva poena manje. Ovo je Njujorku bila najduži niz bez trijumfa još od sezone 2005/2006. kada se takođe nisu radovali na 10 utakmica uzastopno.

Rezultati:
Čikago - Portland 115:106
Vašington - LA Klipers 104:96
Atlanta - Orlando 87:81
Boston - Njujork 95:101
Bruklin - Filadelfija 88:70
Toronto - Indijana 106:94
Memfis - Šarlot 113:107 (dva produžetka)
Minesota - Oklahoma 92:111
Nju Orleans - Klivlend 119:114
Finiks - Detroit 103:105
Juta - Majami 95:100 i
San Antonio - LA Lejkers 110:112 (produžetak)

Komentari / 0

Ostavite komentar