Предложен притвор за пет ухапшених лица

Тужилаштво БиХ предложило је једномјесечни протвор за Алију Локаја, Нијаза Мухаремија, Хакију Меховића, Видака Милића и Агима Ељшанија, ухапшеним у акцији "Оскар" због сумње да су трговали дрогом на међународном тржишту.

Босна и Херцеговина 12.12.2014 | 15:52
Предложен притвор за пет ухапшених лица

У акцији "Оскар" јуче су припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили осам лица осумњичених за трговину дрогом. Акција је проведена на подручју Сарајева, Зворника и Бихаћа.Одређивање притвора за петорицу ухапшених предложено је Суду БиХ, послије испитивања осумњичених, због опасности од бјекства, да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или утицати на свједоке или саучеснике, као и да би боравком на слободи могли поново учинити кривично дјело.

"Осумњичени су под истрагом у предмету у којем је проведена акција кодног назива `Оскар` која је заједнички реализована уз сарадњу Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ са полицијским агенцијама у БиХ и МУП-ом Србије", саопштено је из Тужилаштва БиХ.Ове активности резултат су вишемјесечне темељне истраге коју је проводило Тужилаштво БиХ у сарадњи са ОБА БиХ и полицијским агенцијама из двије земље, а ријеч је о кријумчарењу дрога, којим је директно било угрожена територија ЕУ.

Ова лица су под истрагом због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дрогама. Осумњичени су да су као чланови организоване групе трговали на међународном тржишту сканком и хероином.

У оквиру истраге утврђено је да су осумњичени пребацивали хероин са подручја Македоније, Србије и самопроглашеног Косова на подручје БиХ. Затим су дрогу мијешали са одговарајућим супстанцама ради увећања њене масе, а потом је у количинама до једног килограма продавали преко осталих припадника организоване криминалне групе на територији БиХ као и другим, њима познатим лицима, на територији Србије, Хрватске и других земаља ЕУ.

Коментари / 0

Оставите коментар