Бодирога: Циљ на ЕП је медаља, а жеља је Рио!

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Бодирога рекао је да је циљ на Евробаскету медаља, а жеља тима је да се пласира на Олимпијске игре у Рију 2016.

Кошарка 12.12.2014 | 22:00
Бодирога: Циљ на ЕП је медаља, а жеља је Рио!

Србија ће следеће године на ЕП играти у најтежој групи са домаћином Немачком, Шпанијом, Турском, Италијом и Исландом.

"Жеља тима је да се пласира на Олимпијске игре. Наше амбиције су једна од медаља. Желећемо да то буде најсјајнија, али свака медаља је успех. Али, из искуства знам да је теже одбранити него освојити", рекао је Бодирога.

Бодирога је рекао да је 90 одсто припрема сениорског тима већ организовано.

"Битно је да играчи играју добро у својим клубовима да буду здрави и спремни. Оптимисти смо, можемо са свима равноправно да играмо. За припреме је 90 одсто тога уговорено или завршено. Остају детаљи око неких пријатељских утакмица", рекао је Бодирога.

Потпредседник КСС се захвалио Французима, актуелним првацима Европе, што су пристали да играју пријатељски меч у Београду следећег лета.

"Европски шампион и трећи на свету против светског вицешампиона у Београду. Биће то спектакл. Желим да кажем и да је уговорена једна утакмица у Републици Српској, као захвалност навијачима који нас стално подржавају и бодре", рекао је Бодирога.

Европско првенство одржаће се следеће године у Француској, Немачкој, Летонији и Хрватској.

Коментари / 0

Оставите коментар