Bodiroga: Cilj na EP je medalja, a želja je Rio!

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da je cilj na Evrobasketu medalja, a želja tima je da se plasira na Olimpijske igre u Riju 2016.

Košarka 12.12.2014 | 22:00
Bodiroga: Cilj na EP je medalja, a želja je Rio!

Srbija će sledeće godine na EP igrati u najtežoj grupi sa domaćinom Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom.

"Želja tima je da se plasira na Olimpijske igre. Naše ambicije su jedna od medalja. Želećemo da to bude najsjajnija, ali svaka medalja je uspeh. Ali, iz iskustva znam da je teže odbraniti nego osvojiti", rekao je Bodiroga.

Bodiroga je rekao da je 90 odsto priprema seniorskog tima već organizovano.

"Bitno je da igrači igraju dobro u svojim klubovima da budu zdravi i spremni. Optimisti smo, možemo sa svima ravnopravno da igramo. Za pripreme je 90 odsto toga ugovoreno ili završeno. Ostaju detalji oko nekih prijateljskih utakmica", rekao je Bodiroga.

Potpredsednik KSS se zahvalio Francuzima, aktuelnim prvacima Evrope, što su pristali da igraju prijateljski meč u Beogradu sledećeg leta.

"Evropski šampion i treći na svetu protiv svetskog vicešampiona u Beogradu. Biće to spektakl. Želim da kažem i da je ugovorena jedna utakmica u Republici Srpskoj, kao zahvalnost navijačima koji nas stalno podržavaju i bodre", rekao je Bodiroga.

Evropsko prvenstvo održaće se sledeće godine u Francuskoj, Nemačkoj, Letoniji i Hrvatskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar