Пријете штрајком због "Бобар банке"

Успјешно приватно предузеће за производњу текстилне позамантерије „Нено“ у Теслићу први пут од свог оснивања 1988. године, због блокаде средстава у „Бобар банци“ касни са исплатом плата због чега радници власнику пријете штрајком

Република Српска 12.12.2014 | 20:33
Пријете штрајком због "Бобар банке"

Власник фирме „Нено“ Петровић Бранко огорчен је ситуацијом. Предузеће добро послује, имају склопљене наруџбе и довољно новца на рачуну, али не могу са њим да располажу због чега први пут у 26 година постојања пријети штрајк незадовољних радника.

„Оно што је посебно иритатно да немир међу раднике није унијела чак ни сама блокада рачуна у Бобар банци, већ последње изјаве привременог управника банке Саве Шеваљевића. Радници су схватили разлоге зашто нема плате, а онда је Шеваљевић изјавио да не ради шалтерско пословање, али банка пружа услуге жиралног плаћања“, објашњава Петровић.Изјава привременог управника подстакла је сумњу радника да је уплата плата ипак могућа, али власник не жели или неће да је изврши.

„Ми на рачуну имамо средства, али не можемо са њима да располажем. Изјава Шеваљевића није тачна. Ако каже да функционише безготовинско плаћање, гдје ја могу однијети платне листе?Све пословнице су затворене, а у банци се нико не јавља на телефоне“, каже Петровић.

Поред плата, Петровић не може да плати ни доприносе за фондове, али ни рату кредита којег је узео од ИРБ РС преко Бобар банке у износу од 160.000 КМ и којег је до сада уредно сервисирао.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лапсус

12.12.2014 12:54

Ријешиће то све нови мандатар, Жељка Цвијановић. Она је експерт. А помоћи ће јој и Зоран Тегелтија. И он је експерт. Ја сасвим случајно немам ни крајцара у Бобар банци, иначе у ту банку сам одувијек имао највише повјерења. Имам повјерења и у све ове друге тајкунске банке било да су домаће или иностране али ето нисам имао толико пара да у сваку уложим по стотињак хиљада. Срамота ме с мање пара појавити се на шалтеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1988

12.12.2014 13:02

Ријешиће то влада папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван 26.09

12.12.2014 14:59

"Нено"доо и фамилија Петровић су једини у Теслићу, а вјерујем и шире, који исплаћују плате први дан у мјесецу за претходни мјесец. Имају преко 25 радника и од малог породичног бизниса направили су респектабилну фирму која сервисира све своје обавезе према држави, а према добављацима фактура се плаћа истог дана. Овакав тип фирме пожељела би свака општина и у ЕУ а не у распродатој и разореној Српској. Подршка за власника и раднике, надам се да ћете рјешити проблем у што краћем року.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКА

12.12.2014 15:17

Све екуномске проблеме ријесице наставница, она је за то сруцњак, као и за све остало?????Има она своје папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

12.12.2014 15:33

Немој да бригас,јер паре одавно заврсисе на ПРАВИМ рацунима на острвима помало цудних имена а ви сада страјкујте тати свом ХА ХА ХА.Било је лијепо користити привилегије а сада кад бајице и кумови наплатисе рекет кукате и цвилите.Све има своју цјену а ви управо добисте рацун.Поздрав од Дафине и Језде

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

12.12.2014 15:57

ОД КАДА ДРЖАВА РЕФУНДИРА ПРИВАТНИ КАПИТАЛ.КАДА СУ БАНКЕ ИСКОРИСТИЛЕ СКОК ШВАЈЦАРСКОГ ФРАНКА НИЈЕ ПРОЗИВАН НИ ЧАВИЧ НИ ИВАНИЧ А НИ ДОДИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колапс

12.12.2014 16:16

Ал је баја уцеро на свим фронтовима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

адо

12.12.2014 19:42

сјецате се филма повратак лопова,снимљен 1998...погледајте и све це вам бити јасно...

ОДГОВОРИТЕ