Prijete štrajkom zbog "Bobar banke"

Uspješno privatno preduzeće za proizvodnju tekstilne pozamanterije „Neno“ u Tesliću prvi put od svog osnivanja 1988. godine, zbog blokade sredstava u „Bobar banci“ kasni sa isplatom plata zbog čega radnici vlasniku prijete štrajkom

Republika Srpska 12.12.2014 | 20:33
Prijete štrajkom zbog "Bobar banke"

Vlasnik firme „Neno“ Petrović Branko ogorčen je situacijom. Preduzeće dobro posluje, imaju sklopljene narudžbe i dovoljno novca na računu, ali ne mogu sa njim da raspolažu zbog čega prvi put u 26 godina postojanja prijeti štrajk nezadovoljnih radnika.

„Ono što je posebno iritatno da nemir među radnike nije unijela čak ni sama blokada računa u Bobar banci, već poslednje izjave privremenog upravnika banke Save Ševaljevića. Radnici su shvatili razloge zašto nema plate, a onda je Ševaljević izjavio da ne radi šaltersko poslovanje, ali banka pruža usluge žiralnog plaćanja“, objašnjava Petrović.Izjava privremenog upravnika podstakla je sumnju radnika da je uplata plata ipak moguća, ali vlasnik ne želi ili neće da je izvrši.

„Mi na računu imamo sredstva, ali ne možemo sa njima da raspolažem. Izjava Ševaljevića nije tačna. Ako kaže da funkcioniše bezgotovinsko plaćanje, gdje ja mogu odnijeti platne liste?Sve poslovnice su zatvorene, a u banci se niko ne javlja na telefone“, kaže Petrović.

Pored plata, Petrović ne može da plati ni doprinose za fondove, ali ni ratu kredita kojeg je uzeo od IRB RS preko Bobar banke u iznosu od 160.000 KM i kojeg je do sada uredno servisirao.

Izvor: Capital.ba

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

lapsus

12.12.2014 12:54

Riješiće to sve novi mandatar, Željka Cvijanović. Ona je ekspert. A pomoći će joj i Zoran Tegeltija. I on je ekspert. Ja sasvim slučajno nemam ni krajcara u Bobar banci, inače u tu banku sam oduvijek imao najviše povjerenja. Imam povjerenja i u sve ove druge tajkunske banke bilo da su domaće ili inostrane ali eto nisam imao toliko para da u svaku uložim po stotinjak hiljada. Sramota me s manje para pojaviti se na šalteru.

ODGOVORITE
Name

1988

12.12.2014 13:02

Riješiće to vlada papaka

ODGOVORITE
Name

Ivan 26.09

12.12.2014 14:59

"Neno"doo i familija Petrović su jedini u Tesliću, a vjerujem i šire, koji isplaćuju plate prvi dan u mjesecu za prethodni mjesec. Imaju preko 25 radnika i od malog porodičnog biznisa napravili su respektabilnu firmu koja servisira sve svoje obaveze prema državi, a prema dobavljacima faktura se plaća istog dana. Ovakav tip firme poželjela bi svaka opština i u EU a ne u rasprodatoj i razorenoj Srpskoj. Podrška za vlasnika i radnike, nadam se da ćete rješiti problem u što kraćem roku.

ODGOVORITE
Name

MIKA

12.12.2014 15:17

Sve ekunomske probleme rijesice nastavnica, ona je za to srucnjak, kao i za sve ostalo?????Ima ona svoje papke.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

12.12.2014 15:33

Nemoj da brigas,jer pare odavno zavrsise na PRAVIM racunima na ostrvima pomalo cudnih imena a vi sada strajkujte tati svom HA HA HA.Bilo je lijepo koristiti privilegije a sada kad bajice i kumovi naplatise reket kukate i cvilite.Sve ima svoju cjenu a vi upravo dobiste racun.Pozdrav od Dafine i Jezde

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

12.12.2014 15:57

OD KADA DRŽAVA REFUNDIRA PRIVATNI KAPITAL.KADA SU BANKE ISKORISTILE SKOK ŠVAJCARSKOG FRANKA NIJE PROZIVAN NI ČAVIČ NI IVANIČ A NI DODIK.

ODGOVORITE
Name

Kolaps

12.12.2014 16:16

Al je baja ucero na svim frontovima!

ODGOVORITE
Name

ado

12.12.2014 19:42

sjecate se filma povratak lopova,snimljen 1998...pogledajte i sve ce vam biti jasno...

ODGOVORITE