ЕЛ: Звезда би да ''бије'' Олимпијакос у Пиреју!

Кошаркаши Црвене звезде гостују Олимпијакосу (петак, 20.45) у деветом колу евролигашке групе Д, у којој су баш ове две екипе обезбедиле Топ 16 фазу. Уз ову чињеницу, братски односи навијача два клуба и најаве да су све улазнице за дворану "Мира и пријатељства" распродате обећавају спектакл на терену и трибинама.

Тенис 12.12.2014 | 17:00
ЕЛ: Звезда би да ''бије'' Олимпијакос у Пиреју!

Само Црвена звезда може угрозити прво место Олимпијакосу, ако победи са разликом већом од пет поена, пошто је пирејска екипа била боља у Београду са 62:57.

Тада је Арена била поприште жестоких дуела у одбрани, Хантер и Данстон су успевали да зауставе Марјановића, Манцарис Вилијамса, док је Бранко Лазић показао Василису Спанулису зашто је један од најбољих евролигашких дефанзиваца.

Ипак, Олимпијакос је искуством однео превагу и показао зашто је био шампион Европе два пута у последње три сезоне, а најаве показују да ће дуел бити пријатељски само на трибинама.

"Тимови имају сјајан однос, али на терену је иста жеља, хоћемо победу и ми и они. Ми је желимо јер хоћемо прво место у групи, а неће бити лако. Црвена звезда је велики тим, заслужује велико поштовање и морамо да одиграмо одлично у одбрани ако мислимо да славимо на крају", рекао је тренер пирејског тима Јоанис Сфаиропулос.

Капитен Звезде Лука Митровић најавио је растерећен приступ без притиска и напад на победу, а изненађење прижељкује и тренер Дејан Радоњић.

Уместо игре под обручима, у последњих неколико дана пажњу јавности је привукла бизарна казна Евролиге, пошто је и Црвена звезда санкционисана са 50.000 евра и утакмицом без публике након нереда у Истанбулу у којима је живот изгубио Марко Ивковић.

После тога се видело колико је заправо значајна победа Звезде у Валенсији, пошто ће клуб бити ускраћен за подршку против Лаборала у последњем колу, а навијачи за још један евролигашки спектакл.

У групи Д и даље траје борба за Топ 16, Лаборал је трећи са четири победе, колико има и Нептунас који је савладао Галатасарај у среду на домаћем терену. Турци имају три тријумфа пред дуел са Олимпијакосом у последњем колу, док је Валенсија на зачељу са два тријумфа.

Евролига, девето коло
четвртак, 11. децембар
Нептунас – Галатасарај 82:72
петак, 12. децембар
Лаборал Куча – Валенсија 20.30
Олимпијакос – Црвена звезда 20.45

Табела: Олимпијакос 7/1*, Црвена звезда 5/3*, Лаборал Куча 4/4, Нептунас 4/4, Галатасарај 3/6, Валенсија 2/6.

Коментари / 0

Оставите коментар