EL: Zvezda bi da ''bije'' Olimpijakos u Pireju!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Olimpijakosu (petak, 20.45) u devetom kolu evroligaške grupe D, u kojoj su baš ove dve ekipe obezbedile Top 16 fazu. Uz ovu činjenicu, bratski odnosi navijača dva kluba i najave da su sve ulaznice za dvoranu "Mira i prijateljstva" rasprodate obećavaju spektakl na terenu i tribinama.

Tenis 12.12.2014 | 17:00
EL: Zvezda bi da ''bije'' Olimpijakos u Pireju!

Samo Crvena zvezda može ugroziti prvo mesto Olimpijakosu, ako pobedi sa razlikom većom od pet poena, pošto je pirejska ekipa bila bolja u Beogradu sa 62:57.

Tada je Arena bila poprište žestokih duela u odbrani, Hanter i Danston su uspevali da zaustave Marjanovića, Mancaris Vilijamsa, dok je Branko Lazić pokazao Vasilisu Spanulisu zašto je jedan od najboljih evroligaških defanzivaca.

Ipak, Olimpijakos je iskustvom odneo prevagu i pokazao zašto je bio šampion Evrope dva puta u poslednje tri sezone, a najave pokazuju da će duel biti prijateljski samo na tribinama.

"Timovi imaju sjajan odnos, ali na terenu je ista želja, hoćemo pobedu i mi i oni. Mi je želimo jer hoćemo prvo mesto u grupi, a neće biti lako. Crvena zvezda je veliki tim, zaslužuje veliko poštovanje i moramo da odigramo odlično u odbrani ako mislimo da slavimo na kraju", rekao je trener pirejskog tima Joanis Sfairopulos.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović najavio je rasterećen pristup bez pritiska i napad na pobedu, a iznenađenje priželjkuje i trener Dejan Radonjić.

Umesto igre pod obručima, u poslednjih nekoliko dana pažnju javnosti je privukla bizarna kazna Evrolige, pošto je i Crvena zvezda sankcionisana sa 50.000 evra i utakmicom bez publike nakon nereda u Istanbulu u kojima je život izgubio Marko Ivković.

Posle toga se videlo koliko je zapravo značajna pobeda Zvezde u Valensiji, pošto će klub biti uskraćen za podršku protiv Laborala u poslednjem kolu, a navijači za još jedan evroligaški spektakl.

U grupi D i dalje traje borba za Top 16, Laboral je treći sa četiri pobede, koliko ima i Neptunas koji je savladao Galatasaraj u sredu na domaćem terenu. Turci imaju tri trijumfa pred duel sa Olimpijakosom u poslednjem kolu, dok je Valensija na začelju sa dva trijumfa.

Evroliga, deveto kolo
četvrtak, 11. decembar
Neptunas – Galatasaraj 82:72
petak, 12. decembar
Laboral Kuča – Valensija 20.30
Olimpijakos – Crvena zvezda 20.45

Tabela: Olimpijakos 7/1*, Crvena zvezda 5/3*, Laboral Kuča 4/4, Neptunas 4/4, Galatasaraj 3/6, Valensija 2/6.

Komentari / 0

Ostavite komentar