ЕП - Српкиње пред Словачку: Као за медаљу!

Рукометашице Србије вечерас од 20.15 часова у Осијеку против Словачке играју меч одлуке на Европском првенству.

Остали спортови 12.12.2014 | 15:40
ЕП - Српкиње пред Словачку: Као за медаљу!

Бити или не бити! Управо то ће за српске рукометашице значити меч 3. кола групе Д против Словачке, који ће се играти од 20.15 сати.

Тај дуел одлучиће да ли ће светске вицепрвакиње, после пораза од Црне Горе и дебакла од Француске обезбедити опстанак на Европском првенству у Хрватској и Мађарској.

"Морамо да заборавимо утакмицу са Француском и окренемо се мечу са Словачком. За нас је тај дуел, дуел за медаљу! Ако хоћемо да идемо у други круг, морамо да победимо. Ја и даље верујем у девојке, а и оне исто. Оно што је битно је да знамо да морамо да победимо. Девојке немају психолошких проблема. Понављам, проблем је што нисмо имали ни један заједнички тренинг. Наш циљ је Олимпијада у Рију. Зато смо дошли овде свесни , ровити, повређени, на утакмицама радимо неки тренинг. Нема алибија. Лоше смо играли против Франсцуске, боље против Црне Горе. За све што се дешавало, ја сносим одговорност", рекао је селектор Србије Саша Бошковић.

Он је рекао и да не размишља о одласку са клупе националног тима, уколико екипа Србије спакује кофере после првефазе такмичења.

"Нећу да поднесем оставку. Не ради се овде да некога смењујемо и критикујемо. Мислим да се ми добро спремамо, како девојке, тако и стручни штаб за сваки меч. Верујем да ћемо после завршетка меча са Словачком сви бити насмејани, јер ми МОРАМО да победимо".

Јелена Нишавић рекла је да Србија тачно зна шта је неопходно урадити како би уписала прву победу на шампионату.

"Свима нам је много тешко. Није фраза, али свесне смо да морамо против Словачке да играмо најбоље и више од тога. Свесне смо шта нам значи тај меч. Мислим, да пре свега треба да стиснемо сопствене редове. Све зависи од нас. Ми морамо да се спремимо најбоље што можемо, морамо да вратимо нашу препознатљиву игру не само на терену, већ и ван њега, да гинемо једна за другу. То је рецепт за победу против Словакиња".

Катарина Степановић са оптимизмом очекује меч са Словакињама.

"Без обзира на поразе против Црне Горе и Француске, ја верујем у нашу екипу. За нас је тај меч бити или не бити! Морамо да дамо све од себе, да тотално одиграмо другачије него меч са Францускињама да би прошле у други круг такмичења. Доста смо истрошене. Сви добро знају да имамо проблема са повредама, али то није никакав алиби. Ту смо, где смо. Дошле смо у Хрватску колико толико, спремне. Скупићемо снагу за одлучујући меч на првенству. Искрено речено, најмање знамо о нашим наредним противницама, али верујем да ће нас стручни штаб добро припремити", рекла је Степановић.

Саша Бошковић одлучио је да на дуелу против Словачке повређену Марију Лојпур замени Анђела Јањушевић. Пивотмен мађарског Сегедина повредила је лист ноге у прошлом мечу са Француском, због чега је селектор одлучио да укаже прилику недовољно искусном беку крагујевачког Радничког.

"Треме има, али не толико. То је она позитивна трема која је присутна код сваког спортисте када дебитује за национални тим. Уколико добијем шансу, даћу све од себе да помогнем тиму. Сигурна сам да је ова генерација девојака спремна да остави срце на терену, јер када је најтеже оне су најбоље. Иду увек тежим путем ка циљу. Нећемо дозволити да оно што су урадиле прошле године, лако прокоцкамо", рекла је Јањушевић.

Коментари / 0

Оставите коментар