EP - Srpkinje pred Slovačku: Kao za medalju!

Rukometašice Srbije večeras od 20.15 časova u Osijeku protiv Slovačke igraju meč odluke na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi 12.12.2014 | 15:40
EP - Srpkinje pred Slovačku: Kao za medalju!

Biti ili ne biti! Upravo to će za srpske rukometašice značiti meč 3. kola grupe D protiv Slovačke, koji će se igrati od 20.15 sati.

Taj duel odlučiće da li će svetske viceprvakinje, posle poraza od Crne Gore i debakla od Francuske obezbediti opstanak na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Moramo da zaboravimo utakmicu sa Francuskom i okrenemo se meču sa Slovačkom. Za nas je taj duel, duel za medalju! Ako hoćemo da idemo u drugi krug, moramo da pobedimo. Ja i dalje verujem u devojke, a i one isto. Ono što je bitno je da znamo da moramo da pobedimo. Devojke nemaju psiholoških problema. Ponavljam, problem je što nismo imali ni jedan zajednički trening. Naš cilj je Olimpijada u Riju. Zato smo došli ovde svesni , roviti, povređeni, na utakmicama radimo neki trening. Nema alibija. Loše smo igrali protiv Franscuske, bolje protiv Crne Gore. Za sve što se dešavalo, ja snosim odgovornost", rekao je selektor Srbije Saša Bošković.

On je rekao i da ne razmišlja o odlasku sa klupe nacionalnog tima, ukoliko ekipa Srbije spakuje kofere posle prvefaze takmičenja.

"Neću da podnesem ostavku. Ne radi se ovde da nekoga smenjujemo i kritikujemo. Mislim da se mi dobro spremamo, kako devojke, tako i stručni štab za svaki meč. Verujem da ćemo posle završetka meča sa Slovačkom svi biti nasmejani, jer mi MORAMO da pobedimo".

Jelena Nišavić rekla je da Srbija tačno zna šta je neophodno uraditi kako bi upisala prvu pobedu na šampionatu.

"Svima nam je mnogo teško. Nije fraza, ali svesne smo da moramo protiv Slovačke da igramo najbolje i više od toga. Svesne smo šta nam znači taj meč. Mislim, da pre svega treba da stisnemo sopstvene redove. Sve zavisi od nas. Mi moramo da se spremimo najbolje što možemo, moramo da vratimo našu prepoznatljivu igru ne samo na terenu, već i van njega, da ginemo jedna za drugu. To je recept za pobedu protiv Slovakinja".

Katarina Stepanović sa optimizmom očekuje meč sa Slovakinjama.

"Bez obzira na poraze protiv Crne Gore i Francuske, ja verujem u našu ekipu. Za nas je taj meč biti ili ne biti! Moramo da damo sve od sebe, da totalno odigramo drugačije nego meč sa Francuskinjama da bi prošle u drugi krug takmičenja. Dosta smo istrošene. Svi dobro znaju da imamo problema sa povredama, ali to nije nikakav alibi. Tu smo, gde smo. Došle smo u Hrvatsku koliko toliko, spremne. Skupićemo snagu za odlučujući meč na prvenstvu. Iskreno rečeno, najmanje znamo o našim narednim protivnicama, ali verujem da će nas stručni štab dobro pripremiti", rekla je Stepanović.

Saša Bošković odlučio je da na duelu protiv Slovačke povređenu Mariju Lojpur zameni Anđela Janjušević. Pivotmen mađarskog Segedina povredila je list noge u prošlom meču sa Francuskom, zbog čega je selektor odlučio da ukaže priliku nedovoljno iskusnom beku kragujevačkog Radničkog.

"Treme ima, ali ne toliko. To je ona pozitivna trema koja je prisutna kod svakog sportiste kada debituje za nacionalni tim. Ukoliko dobijem šansu, daću sve od sebe da pomognem timu. Sigurna sam da je ova generacija devojaka spremna da ostavi srce na terenu, jer kada je najteže one su najbolje. Idu uvek težim putem ka cilju. Nećemo dozvoliti da ono što su uradile prošle godine, lako prokockamo", rekla je Janjušević.

Komentari / 0

Ostavite komentar