НБА - ноћас само два меча

Само два НБА меча била су на програму минуле ноћи, а оба су изазвала приличну пажњу. У дербију, Оклахома је успела да прекине Кливлендов низ од осам узастопних победа савладавши га са 103:94, а за Кавалирсе није наступио повређени Леброн Џејмс, док је Хјустон после додатних пет минута игре славио у Сакраменту са 109:113 уз сјајну партију Џејмса Хардена.

Кошарка 12.12.2014 | 12:40
НБА - ноћас само два меча

Кливленд је стигао на терен екипе Тандера са једним наизглед озбиљним кадровским проблемом: Леброн Џејмс је осетио болове у левом колену, па је тренер Дејвид Блат одлучио да из предострожности не шаље ову звезду на паркет. Оклахома је то искористила и, уз расположеног Расела Вестбрука у већем делу меча, а Кевина Дуранта у завршна два минута, стигла до шесте победе у последњих седам наступа, након очајног старта сезоне (3-12).

Тај очајан старт десио се управо због повреда моћног тандема, који је и пресудио Кливленду чији дуо Кајри Ирвинг - Кевин Лав није могао да нађе адекватан одговор: Вестбрук је у првој четвртини погодио пет од својих седам шутева, надокнадивши тако 3/15 својих саиграча, а меч је завршио са 26 поена. Дурант је застао на, на први поглед, скромних 19 поена, но осам их је дао у последњих минут и 45 секунди, баш након што је Кливленд са "-20" пришао на само четири разлике.

И док је Блат појашњавао медијима после пораза да са "Леброном није ништа страшно", да га "очекује ускоро", а потом признао да је веома стрепео за Ирвингово колено после, испоставило се лакше, повреде пред крај полувремена ("Плашио сам се, био забринут, али се и надао, што је на крају пресудило јер, како то дивно кажу на руском - 'Нада умире последња"), "краљ Џејмс" је урадио нешто необично.

Када је сусрет окончан пришао је свлачионици Оклахома сити Тандера, замолио чуваре да га пусте унутра како би причао са Дурантом и недуго затим изашао на задња врата. Новинари су пет минута касније ушли како би интервјуисали домаће кошаркаше, а Кевин Дурант је на питање "Можеш ли да нам откријеш шта сте причали?" кратко одговорио са "Не".

Дурант је имао прилично неприметан наступ до она два последња минута, меч је завршио са поменутих 19 поена, шутем 6/14, те шест скокова и пет асистенција, Весбтрук је свом кошгетерском допринесу додао и осам асистенција и седам скокова, а у редовима Кавалирса истакли су се Ирвинг са 20 поена (шут 7/21) и Кевин Лав са 18 поена (шут 5/13), уз 16 скокова.

Са друге стране, Хјустон је тек после продужетка успео да оправда улогу фаворита и у Сакраменту савлада Кингсе са 109:113.

Оба тима су у завршних десетак секунди четврте четвртине промашили шутеве за победу, Руди Геј за са "краљеве" а Џејмс Харден за "ракете", но у наставку су гости загосподарили паркетом и потом издржали јуриш домаћих љубимаца који, услед Теријевих и Харденових слободних бацања у финишу, нису успели да надокнаде пропуштено.

Хјустон је, у ишчекивању повратка свог центра Двајта Хаурда на паркет, уживао у Харденовим чаролијама: уз не баш сјајан шут (14/32 из игре) стигао је до чак 44 поена, имао је осам асистенција, три "крађе", четири скока и блокаду, са по 15 поена победи су допринели Ариза и Беверли, док је код Кингса одскочио тандем Колисон - Меклимур, који су постигли 24, односно 21 поен.

Коментари / 0

Оставите коментар