Милионске преваре пјевачице Маје Николић

Пјевачица је директорка компаније која продајући фантомску франшизу планира да заради 96 милиона евра за пет година.

Србија 12.12.2014 | 08:10
Милионске преваре пјевачице Маје Николић

На мјесто генералне директорке фирме “Шпар“ пјевачица је постављена прије 10 дана. Ова компанија под тим називом постоји једва пола мјесеца и има само једног запосленог.

Оно што прво боде очи на сајту компаније је Мајина деколтирана “пословна“ фотографија и низ правописних грешака. Али ту бизарности тек почињу. Пјевачица на сајту објашњава да је план компаније да у наредних пет година у Србији отвори 12.000 продавница које ће запошљавати више од 120.000 људи.

Ова непозната фирма за коју нико не зна чиме се бави продаје франшизу за коју од потенцијалних сарадника тражи укупно 8.000 евра да би под логом “Шпара“ продавали њихове производе.Шта то тачно значи, никоме није јасно.

Интересантно је да је и име „Шпар“ познато по великом трговинском ланцу из Аустрије који би наредних година могао да дође у Србију. Копирањем имена овог ланца ствара се огроман простор за махинацију продавањем фантомске франшизе за коју људи могу помислити да је свјетски позната.

- Радим у агенцији за некретнине и јуче сам добио позив за сарадњу од те компаније. Када сам видио да је главна Маја Николић, провјерио сам фирму и видео да ту нису чиста посла - каже Драган М. из Сремске Митровице.

Да би привукао клијенте, „Шпар“ се позива на препоруку Министарства трговине. Међутим, у том министарству су нам рекли да “први пут чују за ту компанију”.

У презентацији “Шпара“ кажу да ће се бавити продајом “робе широке потрошње, грађевинског материјала, текстила, обућа, бијеле технике, аутомобила, па чак и лекова”.Блиц.онлине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

савјет

12.12.2014 16:16

Море продават јер пара и будала никад нестат неће

ОДГОВОРИТЕ