Milionske prevare pjevačice Maje Nikolić

Pjevačica je direktorka kompanije koja prodajući fantomsku franšizu planira da zaradi 96 miliona evra za pet godina.

Srbija 12.12.2014 | 08:10
Milionske prevare pjevačice Maje Nikolić

Na mjesto generalne direktorke firme “Špar“ pjevačica je postavljena prije 10 dana. Ova kompanija pod tim nazivom postoji jedva pola mjeseca i ima samo jednog zaposlenog.

Ono što prvo bode oči na sajtu kompanije je Majina dekoltirana “poslovna“ fotografija i niz pravopisnih grešaka. Ali tu bizarnosti tek počinju. Pjevačica na sajtu objašnjava da je plan kompanije da u narednih pet godina u Srbiji otvori 12.000 prodavnica koje će zapošljavati više od 120.000 ljudi.

Ova nepoznata firma za koju niko ne zna čime se bavi prodaje franšizu za koju od potencijalnih saradnika traži ukupno 8.000 evra da bi pod logom “Špara“ prodavali njihove proizvode.Šta to tačno znači, nikome nije jasno.

Interesantno je da je i ime „Špar“ poznato po velikom trgovinskom lancu iz Austrije koji bi narednih godina mogao da dođe u Srbiju. Kopiranjem imena ovog lanca stvara se ogroman prostor za mahinaciju prodavanjem fantomske franšize za koju ljudi mogu pomisliti da je svjetski poznata.

- Radim u agenciji za nekretnine i juče sam dobio poziv za saradnju od te kompanije. Kada sam vidio da je glavna Maja Nikolić, provjerio sam firmu i video da tu nisu čista posla - kaže Dragan M. iz Sremske Mitrovice.

Da bi privukao klijente, „Špar“ se poziva na preporuku Ministarstva trgovine. Međutim, u tom ministarstvu su nam rekli da “prvi put čuju za tu kompaniju”.

U prezentaciji “Špara“ kažu da će se baviti prodajom “robe široke potrošnje, građevinskog materijala, tekstila, obuća, bijele tehnike, automobila, pa čak i lekova”.Blic.online

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

savjet

12.12.2014 16:16

More prodavat jer para i budala nikad nestat neće

ODGOVORITE