Исламисти за тијело без главе траже милион долара

Породица обезглављеног америчког фоторепортера Јамеса Фолеyја суочена је са новом агонијом, јер сада исламски милитанти који су га погубили желе продати његово тијело за милион долара.

Свијет 12.12.2014 | 07:54
Исламисти за тијело без главе траже милион долара

Наводи се да су новац покушала добити три посредника који тврде да могу доказати да је ријеч о Фолеyјевом тијелу. Они би породици доставили посмртне остатке након што би примили откупнину, преноси Даилy Маил.

Фолеy је био први амерички талац коме су припадници Исламске државе одрубили главу, те о томе сачинили видео-запис протеклог љета.

Од августа, они су одрубили главе још два Американца и једног Британца у сличним видео-записима барбаризма.Један од бораца који је посредник је навео да себе сматра хуманистом, јер ће на овај начин помоћи породици.Фолеy је био један од 23 страна таоца које су борци ИСИС-а заробили.

Петнаест их је ослобођено када су њихове европске владе платиле милионе долара на име откупнине, док су британски и амерички таоци остављени, јер те земље не преговарају са терористима.

Породица Фолеy још није дала коментар на ову причу, док су из америчког Стате Департмента истакли да траже још информација о овом случају.

Коментари / 0

Оставите коментар