Нађ: Агонија Партизана ће потрајати, ако...!

„Спортски резултати су ту, међутим, унутар клуба многе ствари су труле. Надам се да ће љубитељи црно-беле боје препознати да имамо само један интерес - Партизан“, рекао је бивши капитен и директор Парног ваљка поводом кандидатуре Сретена Николића за функцију председника.

Фудбал 12.12.2014 | 09:20
Нађ: Агонија Партизана ће потрајати, ако...!

У дану кад Партизан игра последњу утакмицу у години најмање се прича о - фудбалу. С једне стране Хумску 1 потреса вест да је Андрија Живковић продат кипарском Аполону, а са друге чињеница да је у изборну трку ушао Сретен Николић.
Он ће на Скупштини бити кандидат „Групе Алберт Нађ“ која окупља људе из света привреде и банкарства, који тврде да су аполитични и који желе да помогну црно-белима, а чије је везивно ткиво некадашњи првотимац, касније и спортски директор, али и даље члан актуелног Управног одбора, коме за неколико дана истиче мандат - Алберт Нађ.

Он тврди да је стање на црно-белој страни Топчидерског брда хаотично.
„Партизан је болестан, морамо да га излечимо. Спортски резултати су ту, освајали смо трофеје, међутим, унутар клуба многе ствари су труле. Први пут у историји играчи су штрајковали, запосленима се месецима дугују плате, деца из омладинске школе су у проблему. А овај тим људи жели да помогне клубу и постави га на здраве ноге“, уверава Алберт Нађ.

С обзиром да је и даље члан Управног одбора, поставља се питање шта је то што Алберт Нађ највише замера дугогодишњем председнику Драгану Ђрићу?
„Поента ове наше приче нису оспоравања Ђурића, него покушај да се Партизан спасе. Не постоје ствари које бих имао конкретно да кажем против било ког човека у клубу, али евидентно је да је ситуација драматична“.

Ако је веровати информацијама да је дуг црно-белих 13,7 милиона евра јасно је да финансијска ситуација није обећавајућа и да ће, ко год да буде председник после Драгана Ђурића, имати деликатан задатак да извуче Партизан из „буле“.
„Не можемо да обећамо да ћемо играти Лигу шампиона и Лигу Европе, али можемо да обећамо борбу. Као кад смо 2003. отишли у Њукасл као јагањци на клање, а вратили се са историјским успехом, тако и сад верујем да постоји шанса да се клуб извуче. Надам се да ће љубитељи црно-беле боје препознати да овај тим има само један интерес - Партизан. Желимо да га вратимо на стазе старе славе, а не да дођемо у ситуацију да размишљамо о катанцу“.

С обзиром да је Сретен Николић кандидат за председника претпоставља се да би се у случају његове победе Алберт Нађ вратио у фотељу спортског директора.
„Ми не делимо функције, ми смо тим“.

А све би могло да се зна 23. децембра, кад би требало да се одржи Скупштина и на њој изабере председник.
“Било је довољуно времена да се Скупштина темљно припреми и одржи у предвиђеном термину 16. децембра, овако се плашим да ће потрајати агонија Партизана. Не само фудбалског клуба, већ Спортског друштва“, додао је Нађ.

Коментари / 0

Оставите коментар