Nađ: Agonija Partizana će potrajati, ako...!

„Sportski rezultati su tu, međutim, unutar kluba mnoge stvari su trule. Nadam se da će ljubitelji crno-bele boje prepoznati da imamo samo jedan interes - Partizan“, rekao je bivši kapiten i direktor Parnog valjka povodom kandidature Sretena Nikolića za funkciju predsednika.

Fudbal 12.12.2014 | 09:20
Nađ: Agonija Partizana će potrajati, ako...!

U danu kad Partizan igra poslednju utakmicu u godini najmanje se priča o - fudbalu. S jedne strane Humsku 1 potresa vest da je Andrija Živković prodat kiparskom Apolonu, a sa druge činjenica da je u izbornu trku ušao Sreten Nikolić.
On će na Skupštini biti kandidat „Grupe Albert Nađ“ koja okuplja ljude iz sveta privrede i bankarstva, koji tvrde da su apolitični i koji žele da pomognu crno-belima, a čije je vezivno tkivo nekadašnji prvotimac, kasnije i sportski direktor, ali i dalje član aktuelnog Upravnog odbora, kome za nekoliko dana ističe mandat - Albert Nađ.

On tvrdi da je stanje na crno-beloj strani Topčiderskog brda haotično.
„Partizan je bolestan, moramo da ga izlečimo. Sportski rezultati su tu, osvajali smo trofeje, međutim, unutar kluba mnoge stvari su trule. Prvi put u istoriji igrači su štrajkovali, zaposlenima se mesecima duguju plate, deca iz omladinske škole su u problemu. A ovaj tim ljudi želi da pomogne klubu i postavi ga na zdrave noge“, uverava Albert Nađ.

S obzirom da je i dalje član Upravnog odbora, postavlja se pitanje šta je to što Albert Nađ najviše zamera dugogodišnjem predsedniku Draganu Đriću?
„Poenta ove naše priče nisu osporavanja Đurića, nego pokušaj da se Partizan spase. Ne postoje stvari koje bih imao konkretno da kažem protiv bilo kog čoveka u klubu, ali evidentno je da je situacija dramatična“.

Ako je verovati informacijama da je dug crno-belih 13,7 miliona evra jasno je da finansijska situacija nije obećavajuća i da će, ko god da bude predsednik posle Dragana Đurića, imati delikatan zadatak da izvuče Partizan iz „bule“.
„Ne možemo da obećamo da ćemo igrati Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali možemo da obećamo borbu. Kao kad smo 2003. otišli u Njukasl kao jaganjci na klanje, a vratili se sa istorijskim uspehom, tako i sad verujem da postoji šansa da se klub izvuče. Nadam se da će ljubitelji crno-bele boje prepoznati da ovaj tim ima samo jedan interes - Partizan. Želimo da ga vratimo na staze stare slave, a ne da dođemo u situaciju da razmišljamo o katancu“.

S obzirom da je Sreten Nikolić kandidat za predsednika pretpostavlja se da bi se u slučaju njegove pobede Albert Nađ vratio u fotelju sportskog direktora.
„Mi ne delimo funkcije, mi smo tim“.

A sve bi moglo da se zna 23. decembra, kad bi trebalo da se održi Skupština i na njoj izabere predsednik.
“Bilo je dovoljuno vremena da se Skupština temljno pripremi i održi u predviđenom terminu 16. decembra, ovako se plašim da će potrajati agonija Partizana. Ne samo fudbalskog kluba, već Sportskog društva“, dodao je Nađ.

Komentari / 0

Ostavite komentar