„Пекабеско“ производи на провјери

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске донијеће коначну одлуку о продужавању или стављању ван снаге наредбе о забрани промета производа македонске фирме "Пекабеско", након што буду познати резултати претраге узетих узорака, рекла је данас помоћник ресорног министра за ветеринарство Радмила Чојо.

Република Српска 11.12.2014 | 19:25
„Пекабеско“ производи на провјери

Радмила Чојо каже да је наредба о забрани промета намирница "Пекабеска" због повећаног садржаја фосфата донесена ради предострожности и обавезе заштите здравља потрошача, с обзиром да је увезена велика количина меса од 83 пошиљке од готово 1.400 тона.

Директор Ветеринарског института "Др Васо Бутозан" Драго Недић рекао је да у Српској постоје поуздане лабораторијске анализе засноване на међународним принципима, које одређују поштовање одређених стандарда и да, када је у питању испитивање полифосфата, постоје методе које су у оквиру ИСО-стандарда.

Републичка инспекција за храну раније је забранила увоз и наложила враћање пошиљки производа "Голд - пилећи филе" македонског произвођача "Пекабеско", јер је у три случаја анализама утврђено да је садржај фосфата био око седам грама по килограму. 

"Лебурић комерц" из Прњавора, овлашћени увозник производа "Пекабеско", затражио је од Министарства пољопривреде да обустави забрану промета производа те македонске фирме, која је проузроковала милионске штете, јер, како наводе, није било прекомјерних количина фосфата у производима и што је наводна неправилност утврђена у ссамо једном производу од цијелог широког асортимана „Пекабеско“ производа.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дадо

11.12.2014 20:39

Ста оцекивати од саламе од 500г. за 2,35?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисо

11.12.2014 22:12

Треба Лебурицу проверити и пица сунку Фортуна да нетрује нрод и у сунки има фосвата 1.5 кг

ОДГОВОРИТЕ