Десертификовани полицајаци поново на послу

Коначно су и то дочекали. Дестет десертификованих полицајаца од понедјељка поново ће бити у радном односу Министарства унутрашњих послова Републике Српске и то на основу рјешења која им је данас уручио ресорни министар Радислав Јовичић.

Република Српска 11.12.2014 | 20:12
Десертификовани полицајаци поново на послу

Међу њима је и Драго Смиљанић из Приједора. Након 12 година поново ће обући полицијску униформу. Никада, каже, није добио одговор због чега га је ИПТФ десертификовао.

У полицијску станицу Дворови враћа се и Драган Гајић из Бијељине. До сада, каже, због неоправдане одлуке Међународне заједнице није могао да добије посао ни у једној фирми.

Услови за поврратак на посао су исти као за све остале полицијске слузбенике. Ипак, полицајци са сумњивом ратном прошлошћу се послу не могу надати.

Због враћања полицајаца у службу задовољни су и синдикалци. Надају се да ће ускоро на посао још 15 десертификованих полицајаца јер за то тренутно постоје услови.

У Српској 2002. године одлуком Међународне полицијске мисије ЕУ без дозвола за рад остало је око 90 десертификованих полицајаца. Током 2011.године у МУП РС и СИПУ је враћено њих 15-ак.

Десертификовани полицајци се овај пут надају да ће овај пут у службу бити враћени сви који су прије 12 година остали без посла.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар