Desertifikovani policajaci ponovo na poslu

Konačno su i to dočekali. Destet desertifikovanih policajaca od ponedjeljka ponovo će biti u radnom odnosu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i to na osnovu rješenja koja im je danas uručio resorni ministar Radislav Jovičić.

Republika Srpska 11.12.2014 | 20:12
Desertifikovani policajaci ponovo na poslu

Među njima je i Drago Smiljanić iz Prijedora. Nakon 12 godina ponovo će obući policijsku uniformu. Nikada, kaže, nije dobio odgovor zbog čega ga je IPTF desertifikovao.

U policijsku stanicu Dvorovi vraća se i Dragan Gajić iz Bijeljine. Do sada, kaže, zbog neopravdane odluke Međunarodne zajednice nije mogao da dobije posao ni u jednoj firmi.

Uslovi za povrratak na posao su isti kao za sve ostale policijske sluzbenike. Ipak, policajci sa sumnjivom ratnom prošlošću se poslu ne mogu nadati.

Zbog vraćanja policajaca u službu zadovoljni su i sindikalci. Nadaju se da će uskoro na posao još 15 desertifikovanih policajaca jer za to trenutno postoje uslovi.

U Srpskoj 2002. godine odlukom Međunarodne policijske misije EU bez dozvola za rad ostalo je oko 90 desertifikovanih policajaca. Tokom 2011.godine u MUP RS i SIPU je vraćeno njih 15-ak.

Desertifikovani policajci se ovaj put nadaju da će ovaj put u službu biti vraćeni svi koji su prije 12 godina ostali bez posla.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar