Посланици да раде на добробит свих грађана

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић отворио је данас у Теслићу дводневни семинар на којем ће народни посланици новог сазива бити информисани о уставној надлежности и унутрашњој организацији парламента Српске.

Република Српска 11.12.2014 | 17:00
Посланици да раде на добробит свих грађана

Чубриловић је, прије почетка семинара који организује Народна скупштина Српске у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у БиХ, рекао новинарима да је задовољан досадашњом сарадњом са ОЕБС-ом за коју се нада да ће бити настављена у свим областима током мандата новог сазива парламента Српске.

Он је изразио наду да ће позиција и опозиција усагласити политичке циљеве и задатке, те да ће посланици радити на добробити свих грађана Републике Српске и БиХ."Грађани имају исте потребе и захтјеве и не би требало да осјете околности под којима се успостављају позиције на различитим нивоима власти", истакао је Чубриловић.

Он је навео да је нови сазив Народне скупштине Републике Српске, изузев мјеста потпредсједника, у највећем дијелу комплетиран.

"Ја сам само један од 83 посланика и надам се да ћу имати добру сарадњу и са позицијом и са опозицијом, јер смо пред Уставом и Пословником сви једнаки", поручио је Чубриловић.

Чубриловић је у уводном говору рекао да је циљ семинара да се народни посланици упознају о надлежностима, унутрашњом организацијом Народне скупштине, улогом радних тијела, правима и дужностима народних посланика и питањима сукоба интереса у органима власти Републике Српске, те да допринесу што квалитетнијем законодавном раду у Српској и БиХ.

Он је позвао новоизабране посланике да се у раду придржавају моралног кодекса, те изложеност рада и понашања суду цјелокупне, посебно стручне јавности.

"Циљ и мото сваког од нас треба да буде шта ми можемо дати Републици Српској, а не она нама", истакао је Чубриловић.

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур нада се блиској сарадњи са новим сазивом Народне скупштине Републике Српске на остварењу заједничких циљева.

"Данашњи догађај представља наставак дугогодишњег партнерства између Мисије ОЕБС-а и законодавних органа у БиХ", истакао је Мур.


Коментари / 7

Оставите коментар
Name

бањалука

11.12.2014 20:56

Па он не зна саставити просто просирену реценицу да не тастане 5 пута,а камо ли да води скупстину и то Народну. Неце ни ова дуго вјерујем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

војин митровиц

11.12.2014 21:38

а ста да раде путници на аеродрому Требиње....

ОДГОВОРИТЕ
Name

круг

11.12.2014 23:47

Сви који су за овакве гласали, ретардирани су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

12.12.2014 04:01

Досад како је било а од садкао и до сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

12.12.2014 06:51

Гласали људи за днс и мислили на промјене, а то је једна лоповска екипа, а ја свима који су гласали за њих да хитно потразе медицинску помоц- психијатра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

12.12.2014 07:40

ГОСПОДИНА ЧУБРИЛОВИЋА ЋЕ ЗАМЈЕНИТИ ГОСПОДИН САВАНОВИЋ. ОБАДВА СУ ИСТАКНУТИ И ПРИЗНАТИ ПРИВРЕДНИЦИ.ДНС СЕ ПОНОСИ СА КАДРВИМА ИЗ СВОЈЕ СТРАНКЕ. РЕШИЋКА МИНИСТРИЦА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ И САМОУПРАВЕ. Т Е Ш К О Н А М А!.?.!.? ЈЕЛ МОРАЛО ТАКО БИТИ. ГЛУПИ ПРИЈЕДОРЧАНИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни гавран

13.12.2014 09:18

Радиће као и до сада, ићи добро уходаним путем и утабаном стазом, слиједећи идеологију код народа познату као 'усе-насе-подасе'. Идеологију тако познату и блиску и дотичном предсједнику.

ОДГОВОРИТЕ