Poslanici da rade na dobrobit svih građana

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Tesliću dvodnevni seminar na kojem će narodni poslanici novog saziva biti informisani o ustavnoj nadležnosti i unutrašnjoj organizaciji parlamenta Srpske.

Republika Srpska 11.12.2014 | 17:00
Poslanici da rade na dobrobit svih građana

Čubrilović je, prije početka seminara koji organizuje Narodna skupština Srpske u saradnji sa Misijom OEBS-a u BiH, rekao novinarima da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa OEBS-om za koju se nada da će biti nastavljena u svim oblastima tokom mandata novog saziva parlamenta Srpske.

On je izrazio nadu da će pozicija i opozicija usaglasiti političke ciljeve i zadatke, te da će poslanici raditi na dobrobiti svih građana Republike Srpske i BiH."Građani imaju iste potrebe i zahtjeve i ne bi trebalo da osjete okolnosti pod kojima se uspostavljaju pozicije na različitim nivoima vlasti", istakao je Čubrilović.

On je naveo da je novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske, izuzev mjesta potpredsjednika, u najvećem dijelu kompletiran.

"Ja sam samo jedan od 83 poslanika i nadam se da ću imati dobru saradnju i sa pozicijom i sa opozicijom, jer smo pred Ustavom i Poslovnikom svi jednaki", poručio je Čubrilović.

Čubrilović je u uvodnom govoru rekao da je cilj seminara da se narodni poslanici upoznaju o nadležnostima, unutrašnjom organizacijom Narodne skupštine, ulogom radnih tijela, pravima i dužnostima narodnih poslanika i pitanjima sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, te da doprinesu što kvalitetnijem zakonodavnom radu u Srpskoj i BiH.

On je pozvao novoizabrane poslanike da se u radu pridržavaju moralnog kodeksa, te izloženost rada i ponašanja sudu cjelokupne, posebno stručne javnosti.

"Cilj i moto svakog od nas treba da bude šta mi možemo dati Republici Srpskoj, a ne ona nama", istakao je Čubrilović.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur nada se bliskoj saradnji sa novim sazivom Narodne skupštine Republike Srpske na ostvarenju zajedničkih ciljeva.

"Današnji događaj predstavlja nastavak dugogodišnjeg partnerstva između Misije OEBS-a i zakonodavnih organa u BiH", istakao je Mur.


Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

banjaluka

11.12.2014 20:56

Pa on ne zna sastaviti prosto prosirenu recenicu da ne tastane 5 puta,a kamo li da vodi skupstinu i to Narodnu. Nece ni ova dugo vjerujem...

ODGOVORITE
Name

vojin mitrovic

11.12.2014 21:38

a sta da rade putnici na aerodromu Trebinje....

ODGOVORITE
Name

krug

11.12.2014 23:47

Svi koji su za ovakve glasali, retardirani su.

ODGOVORITE
Name

vuper

12.12.2014 04:01

Dosad kako je bilo a od sadkao i do sad

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

12.12.2014 06:51

Glasali ljudi za dns i mislili na promjene, a to je jedna lopovska ekipa, a ja svima koji su glasali za njih da hitno potraze medicinsku pomoc- psihijatra.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

12.12.2014 07:40

GOSPODINA ČUBRILOVIĆA ĆE ZAMJENITI GOSPODIN SAVANOVIĆ. OBADVA SU ISTAKNUTI I PRIZNATI PRIVREDNICI.DNS SE PONOSI SA KADRVIMA IZ SVOJE STRANKE. REŠIĆKA MINISTRICA LOKALNE UPRAVE I SAMOUPRAVE. T E Š K O N A M A!.?.!.? JEL MORALO TAKO BITI. GLUPI PRIJEDORČANI?

ODGOVORITE
Name

Crni gavran

13.12.2014 09:18

Radiće kao i do sada, ići dobro uhodanim putem i utabanom stazom, slijedeći ideologiju kod naroda poznatu kao 'use-nase-podase'. Ideologiju tako poznatu i blisku i dotičnom predsjedniku.

ODGOVORITE