Болници Источно Сарајево зајам од два милиона КМ

Влада Републике Српске донијела је одлуку о исплати зајма од два милиона КМ Болници Источно Сарајево из средстава Фонда за развој и запошљавање Републике Српске.

Република Српска 11.12.2014 | 16:04
Болници Источно Сарајево зајам од два милиона КМ

Влада Српске донијела је одлуку о давању сагласности на одлуку Управног одбора Болнице Источно Сарајево којом се овој здравственој установи одобрава право на задужење са намјеном улагања у обртна средства, као и на остале услове задужења који су у њој наведени, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Болници Источно Сарајево одобрава се право на задужење по основу кредитне линије: зајмови за правна лица која одреди Влада Републике Српске, из средстава Фонда за развој и запошљавање Српске, којим управља Инвестиционо-развојна банка Српске, у складу са правилима пласмана по кредитним линијама и зајмовима, наводи се у образложењу ове одлуке.

Радници Болнице Источно Сарајево већ пет дана, користе паузу за одржавање скупова, тражећи хитно рјешавање дугогодишњих нагомиланих проблема у овој здравственој установи.

Предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Споменка Јањић потврдила је данас да су радници јуче примили плату за септембар, али да је то само "мали корак" у рјешавању
бројних нагомиланих проблема.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Добој

11.12.2014 15:17

Иде и нама нови најновији кредит од 2 милионцета. Два жута тј. Богданиц и Дјурдјевиц вец зову добављаце на "кафу"

ОДГОВОРИТЕ
Name

КК

11.12.2014 15:18

ОТКУД ПАРЕ КАД БАНКЕ (НЕ)РАДЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

провинцијалац

11.12.2014 15:52

А ста цете урадити са домовима здравља који се исто гусе у проблемима, такодје ни ти радници нису примили септембарску плату а доприноси се не уплацују годинама. Наравно њима директори пријете и не дају им да ступе у страјк јер су ти директори СНСД-ов кадар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

11.12.2014 16:56

Браво за папке.. Нека сте ви одобрили задузење!! Успех велики.. Спасили сте управо овај народ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

11.12.2014 23:50

И шта ће ријешити та два милиона? Ископаће дубљу рупу под том некад узорном болницом.

ОДГОВОРИТЕ