Bolnici Istočno Sarajevo zajam od dva miliona KM

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o isplati zajma od dva miliona KM Bolnici Istočno Sarajevo iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

Republika Srpska 11.12.2014 | 16:04
Bolnici Istočno Sarajevo zajam od dva miliona KM

Vlada Srpske donijela je odluku o davanju saglasnosti na odluku Upravnog odbora Bolnice Istočno Sarajevo kojom se ovoj zdravstvenoj ustanovi odobrava pravo na zaduženje sa namjenom ulaganja u obrtna sredstva, kao i na ostale uslove zaduženja koji su u njoj navedeni, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Bolnici Istočno Sarajevo odobrava se pravo na zaduženje po osnovu kreditne linije: zajmovi za pravna lica koja odredi Vlada Republike Srpske, iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje Srpske, kojim upravlja Investiciono-razvojna banka Srpske, u skladu sa pravilima plasmana po kreditnim linijama i zajmovima, navodi se u obrazloženju ove odluke.

Radnici Bolnice Istočno Sarajevo već pet dana, koriste pauzu za održavanje skupova, tražeći hitno rješavanje dugogodišnjih nagomilanih problema u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić potvrdila je danas da su radnici juče primili platu za septembar, ali da je to samo "mali korak" u rješavanju
brojnih nagomilanih problema.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Doboj

11.12.2014 15:17

Ide i nama novi najnoviji kredit od 2 milionceta. Dva žuta tj. Bogdanic i Djurdjevic vec zovu dobavljace na "kafu"

ODGOVORITE
Name

KK

11.12.2014 15:18

OTKUD PARE KAD BANKE (NE)RADE...

ODGOVORITE
Name

provincijalac

11.12.2014 15:52

A sta cete uraditi sa domovima zdravlja koji se isto guse u problemima, takodje ni ti radnici nisu primili septembarsku platu a doprinosi se ne uplacuju godinama. Naravno njima direktori prijete i ne daju im da stupe u strajk jer su ti direktori SNSD-ov kadar.

ODGOVORITE
Name

Zoki

11.12.2014 16:56

Bravo za papke.. Neka ste vi odobrili zaduzenje!! Uspeh veliki.. Spasili ste upravo ovaj narod..

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

11.12.2014 23:50

I šta će riješiti ta dva miliona? Iskopaće dublju rupu pod tom nekad uzornom bolnicom.

ODGOVORITE