Ајакс има ново голгетерско чудо!

Луис Суарез и Златан Ибрахимовић су сигурно међу пет најбољих нападача на свету, а обојица су пекли занат у Ајаксу и из Амстердама су кренули у покоравање Европе. Стари континент треба да се припреми за долазак новог нападачког феномена пошто актуелни шпиц Копљаника 20-годишњи Аркадијуш Милик има бољи учинак од Ибракадабре и Уругвајца када су они били његових година и бранили боје шампиона Холандије.

Фудбал 12.12.2014 | 13:20
Ајакс има ново голгетерско чудо!

Милик је постигао 17 голова ове сезоне на 16 утакмица, а Ибра и Суарез су у његовим годинама и на истом броју утакмица постигли шест, односно осам голова. Притом је Милик и седам пута асистирао док је играч Барсе то урадио шест пута, а шведски репрезентативац само два пута.

Пољак притом просечно тресе мреже на сваки 41 минут, док је много познатијим колегама у његовим годинама требало далеко више времена – Суарезу 83, а Ибрахимовићу 122 минуту.

Нападачи из Ередивизије су увек тражена роба у најјачим европским лигама, а поготово када су били део Копљаника тако да Милика можете очекивати у неком од највећих тимова Старог континента већ следећег лета, али ће на њему зарадити Бајер из Леверкузена пошто је он само на позјмици у Ајаксу.

А ако се по јутру дан познаја, Милик би могао да превазиђе Луиса Суареза и Златана Ибрахимовића.

Коментари / 0

Оставите коментар