Ajaks ima novo golgetersko čudo!

Luis Suarez i Zlatan Ibrahimović su sigurno među pet najboljih napadača na svetu, a obojica su pekli zanat u Ajaksu i iz Amsterdama su krenuli u pokoravanje Evrope. Stari kontinent treba da se pripremi za dolazak novog napadačkog fenomena pošto aktuelni špic Kopljanika 20-godišnji Arkadijuš Milik ima bolji učinak od Ibrakadabre i Urugvajca kada su oni bili njegovih godina i branili boje šampiona Holandije.

Fudbal 12.12.2014 | 13:20
Ajaks ima novo golgetersko čudo!

Milik je postigao 17 golova ove sezone na 16 utakmica, a Ibra i Suarez su u njegovim godinama i na istom broju utakmica postigli šest, odnosno osam golova. Pritom je Milik i sedam puta asistirao dok je igrač Barse to uradio šest puta, a švedski reprezentativac samo dva puta.

Poljak pritom prosečno trese mreže na svaki 41 minut, dok je mnogo poznatijim kolegama u njegovim godinama trebalo daleko više vremena – Suarezu 83, a Ibrahimoviću 122 minutu.

Napadači iz Eredivizije su uvek tražena roba u najjačim evropskim ligama, a pogotovo kada su bili deo Kopljanika tako da Milika možete očekivati u nekom od najvećih timova Starog kontinenta već sledećeg leta, ali će na njemu zaraditi Bajer iz Leverkuzena pošto je on samo na pozjmici u Ajaksu.

A ako se po jutru dan poznaja, Milik bi mogao da prevaziđe Luisa Suareza i Zlatana Ibrahimovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar