Калинић би у Топ 16: Реал, Макаби, Барсу...

Крилни кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић у блогу за сајт Евролиге написао је да се његов тим неће унапред предати моћним екипама у Топ 16 фази.

Кошарка 11.12.2014 | 21:20
Калинић би у Топ 16: Реал, Макаби, Барсу...

“Одличне су све екипе које нас чекају наредних месеци, али не желимо само да будемо статисти у Топ 16. Желимо да играмо, да се такмичимо. То су све искусне екипе, иза себе имају много учешћа на фајнал-фору, али покушаћемо да остваримо неколико победа и да видимо куда ће нас то одвести“, пише 23-годишњи Калинић.

“Такмичење је дуго, траје до априла, а ми морамо да останемо чврсто на земљи и да наставимо да радимо“, додао је репрезентативац Србије.

Свима у клубу много значи пролаз међу 16 најбољих тимова Европе.

“Најмлађи смо тим у такмичењу са просеком од 23 године, тако да је значајно што је тако млад тим обезбедио пласман два кола пред крај. Много нам значи, али не желимо да станемо. Желимо да се побољшавамо, да изненадимо некога и да видимо можемо ли да одемо још даље. Овај успех је одличан за српску кошарку. Последњих неколико година третира се као чуд када неко из Србије уђе у Топ 16. Али мислим да за кошаркашку земљу каква је Србија, где људе воле и прате кошарку, треба да буде нормално да сваке године има бар један клуб у Топ 16, ако не и два“.

Калинић има жеље и када су у питању противници у другој фази такмичења.

“Ако морам да бирам једног ривала, можда би то био Реал Мадрид. Доминирају у Евролиги и на папиру су вероватно бољи од нас, али ако желиш да будеш бољи, мораш да играш са најбољима. Мислим да би то била феноменална утакмица у Београду. Била би то журка, лудница неке врсте. Такође бих волео Барселону и Макаби. Ако већ морамо да играмо са ’дивовима’, волео бих да то буду они највећи, да видимо како стојимо“.

Никола пише и да је свима у клубу тешко пала трагична смрт навијача Марка Ивковића.

“Наш успех је фантастичан и због навијача, много им значи. Сви се сећамо да је Звезда прошле године имала четири победе, а да то није било довољно за пролаз даље. Биле су ово емотивне недеље за навијаче, сви знамо за трагедију у Истанбулу у којој је наш навијач Марко Ивковић изгубио живот. Није заправо важно чија је кривица, шта се дешавало, ко је почео, једино што је важно јесте да је млад живот изгубљен. Било нам је врло тешко због тога, али могу само да замислим како је било његовој породици и пријатељима. Победе су лепе, али ово је био животни пораз, ситуација која није смела да се догоди. Осуђујем сваку врсту насиља и све навијаче који долазе са таквим намерама. Надам се да се тако нешто више никада неће поновити, у спорту нема места таквим стварима. Катастрофа“.

На крају свог блога Калинић је истакао одушевљење атмосфером у Комбанк арени.

“Први блог писао сам пре почетка Евролиге, а сада сам тај амбијент и искусио. Чули смо приче, имали смо очекивања и све то је помножено пет пута. Толико људи на трибинама, навијају као један. Тај осећај који ти струји кроз тело, онда схватиш чему толики тренинзи, сати и године у сали, схватиш да је жртва била вредна тога. Али баш као и наша екипа, мислим да и наши навијачи најбоље чувају за Топ 16. Мислим да ће у Топ 16 бити луђе, гласније, заглушујуће и да се гостима неће допасти да играју у таквој атмосфери“, закључио је Калинић.

Коментари / 0

Оставите коментар