Лековић: Криминал ''дрма'' српским фудбалом!

Председник ФСС, у време државе Србије и Црне Горе, каже да због мањине, склоне нечасним радњама, трпи цео домаћи фудбал.

Фудбал 11.12.2014 | 18:00
Лековић: Криминал ''дрма'' српским фудбалом!

Небојша Лековић (50), који се последњих недеља помиње као потенцијални наследник Томислава Караџића на челу Фудбалског савеза Србије, у разговору за "Спортски журнал" се осврнуо на неке од кључних проблема у популарном спорту.

"Ако је друштво кренуло у борбу против корупције и криминала, тим путем мора да крене и фудбал. Морамо, најпре, да признамо да у српском фудбалу има криминала и намештања резултата, да се суочимо са хулиганима. ФСС мора да заузме јасан став и уз помоћ државе крене у рашчишћавање прљавог дворишта".

Лековић је почетком овог века био потпредседник Фудбалског савеза Србије и Црне Горе, први сарадник Драгана Стојковића Пиксија.

Савез су после осамостаљивања Црне Горе преузели Звездан Терзић, па Томислав Караџић, док су Пикси и Лековић отишли у Звезду.

"Екипа која је ушла у фудбал после 2005, буквално је све узела од њега, а није му ништа дала. Стварамо тренере и играче, али не и спортске раднике".

"Бивши председник француског савеза, Клод Симоне, једном ми је рекао да је фудбал озбиљна игра да би се њим бавили само бивши фудбалери. Србија више нема спортских радника, здравих људи, ампутирали смо фудбалу друштвену димензију", истиче Лековић.

"Због мањине, склоне нечасним радњама, трпи цело друштво. Србија није спала на поделу Караџић - Терзић. Мука нам је од рата саопштењима на релацији Звезда - Партизан, потребна нам је нова фудбалска генерација".

Коментари / 0

Оставите коментар