Leković: Kriminal ''drma'' srpskim fudbalom!

Predsednik FSS, u vreme države Srbije i Crne Gore, kaže da zbog manjine, sklone nečasnim radnjama, trpi ceo domaći fudbal.

Fudbal 11.12.2014 | 18:00
Leković: Kriminal ''drma'' srpskim fudbalom!

Nebojša Leković (50), koji se poslednjih nedelja pominje kao potencijalni naslednik Tomislava Karadžića na čelu Fudbalskog saveza Srbije, u razgovoru za "Sportski žurnal" se osvrnuo na neke od ključnih problema u popularnom sportu.

"Ako je društvo krenulo u borbu protiv korupcije i kriminala, tim putem mora da krene i fudbal. Moramo, najpre, da priznamo da u srpskom fudbalu ima kriminala i nameštanja rezultata, da se suočimo sa huliganima. FSS mora da zauzme jasan stav i uz pomoć države krene u raščišćavanje prljavog dvorišta".

Leković je početkom ovog veka bio potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, prvi saradnik Dragana Stojkovića Piksija.

Savez su posle osamostaljivanja Crne Gore preuzeli Zvezdan Terzić, pa Tomislav Karadžić, dok su Piksi i Leković otišli u Zvezdu.

"Ekipa koja je ušla u fudbal posle 2005, bukvalno je sve uzela od njega, a nije mu ništa dala. Stvaramo trenere i igrače, ali ne i sportske radnike".

"Bivši predsednik francuskog saveza, Klod Simone, jednom mi je rekao da je fudbal ozbiljna igra da bi se njim bavili samo bivši fudbaleri. Srbija više nema sportskih radnika, zdravih ljudi, amputirali smo fudbalu društvenu dimenziju", ističe Leković.

"Zbog manjine, sklone nečasnim radnjama, trpi celo društvo. Srbija nije spala na podelu Karadžić - Terzić. Muka nam je od rata saopštenjima na relaciji Zvezda - Partizan, potrebna nam je nova fudbalska generacija".

Komentari / 0

Ostavite komentar