Поново збор радника Болнице

Више од 100 радника Болнице Источно Сарајево и данас, већ пети дан, искористили су паузу за информативни збор на коме су поновили захтјеве за хитно рјешавање дугогодишњих нагомиланих проблема у овој здравственој установи.

Република Српска 11.12.2014 | 13:20
 Поново збор радника Болнице

Предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Споменка Јањић потврдила је да су радници јуче примили плату за септембар, али да је то само "мали корак" у рјешавању бројних нагомиланих проблема. Она је рекла да не зна на који начин се дошло до средстава за исплату плате, али да су од директора Болнице Горана Тодоровића добили информацију да није ријеч о позајмици и да неће оптеретити уговор за наредну годину.

"Постојала су очекивања да се престане са окупљањима, али ми из искуства знамо да чим престане притисак престану и настојања да се било шта ријеши, због чега ћемо настављати са информативним зборовима", поручила је Јањићева окупљеним радницима. Она је поновила да запослени у овој здравственој установи траже да се изједначе са осталим здравственим установама које у децембру очекују исплату новембарске плате, да се изнађу начини да за уплату доприноса за пензијско-инвалидско осигурање које касни већ четири године и да се побољшају услови рада у Болници.

"Проблем доприноса је проблем који је на нивоу Републике Српске веома изражен и тежак. Радницима наше болнице се не уплаћују већ четири године, тако да је ријеч о огромним средствима", навела је Јањићева.

Она је напоменула да је организатор окупљања Унија синдиката радника запослених у здравству, али да овим окупљањима присуствују сви запослени, јер имају исте проблеме и интересе. Јањићева је критиковала јучерашњи иступ предсједника Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленка Гранулића и његовог, како је рекла, неоправданог присвајања непостојећих заслуга које је постигла Унија.

Окупљеним радницима прочитано је и писмо подршке Општинске борачке организације "Илиџански борац" који су поручили да је недопустива ситуација у једној од најважнијих установа у овом дијелу Српске. "Несхватљив је и неприхватљив однос надлежних према овој установи, иако је према њој упућено више од 100.000 становника Сарајевско-романијске регије.

У овој здравственој установи лијечи се неколико десетина хиљада породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца одбрамбено-отаџбинског рата", наводи се, између осталог, у писму подршке. Информативни састанци најављени су сваког дана у 10.00 часова, до испуњења захтјева радника.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Добој

11.12.2014 14:13

Подрска из Добоја,надам се да ћете истрајати у својим захтјевима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војвода.

11.12.2014 14:33

Само напред,уз вас је сва слободоумна Република Српска,и медицински и немедицински радници којима је доста ове неправде,лоповлука и зулума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скрбиц

11.12.2014 20:31

лопове на вјесала ко је покрао болницу касиндо> 1. скрбиц 2. здрале. 3.миле 4. ПОЈЕДИНИ ДОКТОРИ а ови радници се сад сјетили да страјкују па ја им неби дао ниста суте ко мисеви годинама боје се нецега а гладни знам их лицно 100 тину . гдје им је нацелник опстине , предсједник борацке , посланици синиса додик стаса косарац дарко бабаљ љубиса цосиц предраг ковац то као њима болница не треба ма немој.Па кад је вец тако правац федерално сарајево за то су се и борили ови сто су дали своје зивоте . Заборавих градонацелнб

ОДГОВОРИТЕ