Хаг пере руке од предмета против Шешеља

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић изјавио је да судско вијеће и Тужилаштво Хашког трибунала перу руке од предмета против предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

Србија 11.12.2014 | 13:39
Хаг пере руке од предмета против Шешеља

Љајић сматра да извјештај главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца Савјету безбједности УН у којем је навео да је Шешељ прекршио наређења Трибунала и увриједио жртве, неће промијенити ништа.

Он је оцијенио да хашко Тужилаштво овим извјештајем жели да свали кривицу на Претресно вијеће и да себе амнестира од читавог случаја.

"Нико се у овом предмету није прославио - ни Тужилаштво ни судско веће и сви сада траже начин да из овога изађу, перу руке од овог предмета који представља врло лошу легитимацију за Трибунал", рекао је Љајић за Б92.

Упитан да ли Влада Србије има план шта ће да уради кад стигне одлука Претресног вијећа Трибунала о Шешељу, Љајић је одговорио да ће се о одлучивати када одлука буде донијета.

"Кад се изјасни Претресно веће разговараћемо, сада је преурањено... Србија није допринела овој ситуацији, и нећемо дозолити да се овај циркус настави... Лопта је у дворишту само Трибунала, и кад донесу одлуку можемо о томе да расправљамо и да доносимо одређене мере", каже Љајић.

Коментари / 0

Оставите коментар