Стручњаци ФБИ стигли у Београд

У Србију је стигла претходница америчког Федералног истражног бироа /ФБИ/, чији је циљ да помогне српским органима у борби против тероризма и високотенхолошког криминала, пишу "Вечерње новости".

Србија 11.12.2014 | 10:55
Стручњаци ФБИ стигли у Београд

Први стручњак је већ стигао у Београд, одређен је и простор, гдје би могла да буде његова канцеларија, а још је неизвјесно колико колега ће му се придружити и када.

Овај долазак је резултат недавних разговора српског министра унутрашњих послова Небојше Стефановића са делегацијом ФБИ, а амерички агент је формално ступио на дужност још у октобру.

Недавно је министар правде САД Ерик Холдер најавио да ће и 70 америчких тужилаца доћи на Балкан, Блиски исток и Сјеверну Африку да помогну борбу против тероризма.

У Београду се већ налазе два правна савјетника при Амбасади САД, иначе амерички федерални тужиоци, те још двоје у канцеларији коју финансира амерички Биро за праћење трговине наркотицима.

Прес-аташе америчке Амбасаде Стивен Стар је рекао да у, међувремену, ниједан нови тужилац није дошао у Србију.

Он каже да још није почела ни најављена сарадња са регионалним савјетником за борбу против тероризма Министарства правде САД, који ће имати сједиште у Тирани.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Шта

11.12.2014 10:06

Шта то може да значи друго, него да смо сад и терористи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

11.12.2014 14:58

Колико нам је овај проклети рат зла нанио неће бити ништа шта нас још чека ! Америка жиле пушта на просторима бивше Yугославије сад је то постала Америка ,нећемо се ми питати више низашта кад би хтјели ми у својој држави да одлучујемо морали би ратовати са Америком да их се ријешимо . Зар нам је све ово требало ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

11.12.2014 15:05

Зашто нису дошли да пронадју све ратне злочинце и нестале особе за којим се још трага од почетка рата и назад одакле су и дошли. Хммм немају они користи од тога то је проблем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

11.12.2014 18:04

Ето шта нам се деси од најбоље милиције на Балкану,од судства и свега осталог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

11.12.2014 19:23

Кад не моземо сами изаци на крај са лоповима онда нам и треба помоц па макар и од ФБИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрватска

11.12.2014 20:03

А нама долазе из америке инспектори за порезне преваре да помогну нашима ал мислим да ће бити обрнуто да ће они много тога научити од наши и добро то уновчити тамо кад се врате

ОДГОВОРИТЕ