Stručnjaci FBI stigli u Beograd

U Srbiju je stigla prethodnica američkog Federalnog istražnog biroa /FBI/, čiji je cilj da pomogne srpskim organima u borbi protiv terorizma i visokotenhološkog kriminala, pišu "Večernje novosti".

Srbija 11.12.2014 | 10:55
Stručnjaci FBI stigli u Beograd

Prvi stručnjak je već stigao u Beograd, određen je i prostor, gdje bi mogla da bude njegova kancelarija, a još je neizvjesno koliko kolega će mu se pridružiti i kada.

Ovaj dolazak je rezultat nedavnih razgovora srpskog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa delegacijom FBI, a američki agent je formalno stupio na dužnost još u oktobru.

Nedavno je ministar pravde SAD Erik Holder najavio da će i 70 američkih tužilaca doći na Balkan, Bliski istok i Sjevernu Afriku da pomognu borbu protiv terorizma.

U Beogradu se već nalaze dva pravna savjetnika pri Ambasadi SAD, inače američki federalni tužioci, te još dvoje u kancelariji koju finansira američki Biro za praćenje trgovine narkoticima.

Pres-ataše američke Ambasade Stiven Star je rekao da u, međuvremenu, nijedan novi tužilac nije došao u Srbiju.

On kaže da još nije počela ni najavljena saradnja sa regionalnim savjetnikom za borbu protiv terorizma Ministarstva pravde SAD, koji će imati sjedište u Tirani.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Šta

11.12.2014 10:06

Šta to može da znači drugo, nego da smo sad i teroristi!

ODGOVORITE
Name

Crni

11.12.2014 14:58

Koliko nam je ovaj prokleti rat zla nanio neće biti ništa šta nas još čeka ! Amerika žile pušta na prostorima bivše Yugoslavije sad je to postala Amerika ,nećemo se mi pitati više nizašta kad bi htjeli mi u svojoj državi da odlučujemo morali bi ratovati sa Amerikom da ih se riješimo . Zar nam je sve ovo trebalo ?

ODGOVORITE
Name

Kobac

11.12.2014 15:05

Zašto nisu došli da pronadju sve ratne zločince i nestale osobe za kojim se još traga od početka rata i nazad odakle su i došli. Hmmm nemaju oni koristi od toga to je problem!

ODGOVORITE
Name

Veteran

11.12.2014 18:04

Eto šta nam se desi od najbolje milicije na Balkanu,od sudstva i svega ostalog.

ODGOVORITE
Name

BB

11.12.2014 19:23

Kad ne mozemo sami izaci na kraj sa lopovima onda nam i treba pomoc pa makar i od FBI

ODGOVORITE
Name

hrvatska

11.12.2014 20:03

A nama dolaze iz amerike inspektori za porezne prevare da pomognu našima al mislim da će biti obrnuto da će oni mnogo toga naučiti od naši i dobro to unovčiti tamo kad se vrate

ODGOVORITE