Хапшења због трговине дрогом

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту започели су рано јутрос акцију кодног назива "Оскар", у оквиру које је на подручју Сарајева, Зворника и Бихаћа у току хапшење осам лица због неовлаштене трговине дрогом.

Босна и Херцеговина 11.12.2014 | 08:30
Хапшења због трговине дрогом

У току је лишавање слободе осам лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дрогама и претреси објеката на десет локација, саопштено је из Сипе.

Наведене активности реализују се у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Унско-санског кантона.

Лица лишена слободе у оквиру ове акције осумњичена су да су као припадници организоване криминалне групе континуирано, у периоду од јуна до децембра 2014. године, вршила неовлаштени промет хероина и сканка из БиХ у Србију ради прибављања противправне имовинске користи.

Полицијски службеници Сипе, у сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Србије и МУП-а Тузланског кантона, провели су вишемјесечну сложену криминалистичку истрагу.

Након утврђивања потребних чињеница и потврђивања основа сумње, на приједлог Сипе, Суд и Тужилаштво БиХ издали су наредбе за претресе и лишења слободе која се данас реализирују.

Више информација о акцији биће саопштено током дана.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Радознао

11.12.2014 08:16

Ова СИПА цесто хапси, и то углавном мале играце и ситну боранију. Али не вудимо ста се даље догадја. Нема судјења, нема пресуда, нема затвора. Имали све то онда смисла ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЋЕ

11.12.2014 09:54

Акција успјела заплијењено један грам, судија пустио ухапшене да се бране са слободе. У преводу док не прикупе његов тал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговац

11.12.2014 14:10

10 пута сам процитао ово: "Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту започели су рано јутрос акцију кодног назива "Оскар", у оквиру које је на подручју Сарајева, Зворника и Бихаћа у току хапшење осам лица због неовлаштене трговине дрогом." и није ми јасно ко даје овластење да се мозе трговати? Молио бих СИПА да своје портпароле бирају из свијета образованих људи... Хвала на уступљеном простору за коментар

ОДГОВОРИТЕ