Hapšenja zbog trgovine drogom

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu započeli su rano jutros akciju kodnog naziva "Oskar", u okviru koje je na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća u toku hapšenje osam lica zbog neovlaštene trgovine drogom.

Bosna i Hercegovina 11.12.2014 | 08:30
Hapšenja zbog trgovine drogom

U toku je lišavanje slobode osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet drogama i pretresi objekata na deset lokacija, saopšteno je iz Sipe.

Navedene aktivnosti realizuju se u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Lica lišena slobode u okviru ove akcije osumnjičena su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe kontinuirano, u periodu od juna do decembra 2014. godine, vršila neovlašteni promet heroina i skanka iz BiH u Srbiju radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Policijski službenici Sipe, u saradnji sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Srbije i MUP-a Tuzlanskog kantona, proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Sipe, Sud i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koja se danas realiziruju.

Više informacija o akciji biće saopšteno tokom dana.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Radoznao

11.12.2014 09:16

Ova SIPA cesto hapsi, i to uglavnom male igrace i sitnu boraniju. Ali ne vudimo sta se dalje dogadja. Nema sudjenja, nema presuda, nema zatvora. Imali sve to onda smisla ?

ODGOVORITE
Name

BIĆE

11.12.2014 10:54

Akcija uspjela zaplijenjeno jedan gram, sudija pustio uhapšene da se brane sa slobode. U prevodu dok ne prikupe njegov tal.

ODGOVORITE
Name

Trgovac

11.12.2014 15:10

10 puta sam procitao ovo: "Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu započeli su rano jutros akciju kodnog naziva "Oskar", u okviru koje je na području Sarajeva, Zvornika i Bihaća u toku hapšenje osam lica zbog neovlaštene trgovine drogom." i nije mi jasno ko daje ovlastenje da se moze trgovati? Molio bih SIPA da svoje portparole biraju iz svijeta obrazovanih ljudi... Hvala na ustupljenom prostoru za komentar

ODGOVORITE