Флексибилна зграда

Зграда налик модерној фиоци у којој се елементи увлаче и извлаче зачараће вас својим невероватним функцијама...

Занимљивости 10.12.2014 | 22:43
Флексибилна зграда

Луксузна зграда од седам спратова под називом “Схарифи-ха” дело је архитекстонског тима "Неxтоффице" и леп ентеријер није све што она поседује.

Спратови у овој згради дизајнирани су да се мењају у зависности од годишњег доба и потреба власника. Спољашњи зидови направљени су тако да се покрећу и тако нуде могућност да се укућани "сакрију" иза терасе када им је хладно или уживају на тераси када дођу летњи месеци.

Основни концепт ове зграде је традиционална иранска кућа која има просторије за зимско и летње  време. Током лета нуди отворене просторе са великим терасама, а током хладних техеранских зима кућа се мења, затвара и уклања велике балконе.

Дизајн се заснива на окретним секцијама које стоје на покретним гредама и платформи која се налази испод дневне собе, омогућавајући да кућа постане нешто попут модерне фиоке.

Осим занимљивих тераса, ентеријер нимало не заостаје. Огромни апартмани на два нивоа модерно су опремљени  и комфорни. Кућа "Схарифи-ха" налази се у Дарроусу у Техерану, али идеја заслужује копирање на свим меридијанима са оштрим климатским разликама.

Погледајте у галерији какоизгледа ова флексибилна зграда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бољи је

10.12.2014 21:52

Вијест од прије неколико година је да се Додикова кућа у Бакинцима може ротирати.

ОДГОВОРИТЕ