Година агоније Тијага Алкантаре!

Од повреде лигамената колена опоравља се најмање шест месеци. Младом асу Бајерна биће потребно годину дана, после две операције.

Фудбал 11.12.2014 | 15:20
Година агоније Тијага Алкантаре!

Играње у великом клубу и одлазак код најбољих и најскупљих светских стручњака, некада не подразумева брз опоравак од повреде.

У случају Тијага Алкантаре чак ни успешну операцију...

Млади везиста Бајерна из Минхена вратиће се на терен тек у марту, што значи да ће због повреде лигамената колена одсуствовати пуних годину дана! Алкантара је повредио укрштене лигаменте 29. марта прошле године у 25. минуту утакмице Бундеслиге, са Хофенхајмом (3:3 у Минхену).

Од тада, обавио је две операције, што је опоравак од углавном шест месеци (мада има примера и када се играч врати за четири) дуплирао на пуну годину.
"Процес опоравка тече веома добро и оптимисти смо. Имали смо састанак са лекарским тимом и Алкантара сваким даном све више напредује. Очекујем да ће почети са тренинзима крајем фебруара или почетком марта", рекао је Карл-Хајнц Руминиге за Билд.

Алкантара је 2013. године прешао из Барселоне у Бајерн на инсистирање тренера Бавараца Пепа Гвардиоле, али је одиграо само 25 утакмица и дао три гола у свим такмичењима. Он је због повреде пропустио првих 12 кола Бундеслиге у дебитантској сезони, а онда је на пролеће доживео тешку повреду.

Коментари / 0

Оставите коментар